Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál jobban szerepelt a Siemens

Dotkom

A vártnál jobban szerepelt a Siemens

Divízió-eladás, és a gyáripari, valamint egészségügyi felszerelések iránt mutatkozó keresletnövekedés húzta fel a profitot.

Európa legnagyobb ipari és fejlesztőcége az elemzők várakozásait meghaladó negyedéves profitról számolt be. A müncheni székhelyű Siemens 6,43 milliárd eurós profitot könyvelhetett el a 2007/2008-as üzleti éve első negyedében, ami részvényeként 7 eurót jelent. Egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban 739 millió eurót, azaz részvényenként 80 eurócentet kasszírozhatott a cég. A Bloomberg konszenzus 5,32 milliárd volt, így a 6,43 milliárdos eredmény – amely magában foglal egy divízió eladásából származó 5,4 milliárdos tételt is – jócskán meghaladja azt. Ennek hatására a cég részvényei 6,7 százalékkal emelkedtek.

A Siemens jó eredményeihez hozzájárult, hogy 11,4 milliárd euróért értékesítette autóipari üzletágát a Continentalnak, valamint megnőtt a kereslet gyáripari és egészségügyi eszközei iránt. A eközben bejelentett egy 2 milliárd euró értékű részvény-visszavásárlási programot is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés