Connect with us

technokrata

Újabb akvizíciókat tervez az Econet

Dotkom

Újabb akvizíciókat tervez az Econet

A BÉT-en jegyzett telekom és média cégnél sikeresnek tartják a tőkeemelést.

Az Econet.hu Nyrt. az önállóan tőzsdére kerülő Externeten keresztül 2008-ban szeretne részt venni a közepes méretű internetszolgáltatók konszolidációjában, mondta el a Napi Online-nak Balázs Csaba elnök. Emellett ha olyan média terméket találnak, amely jól illeszthető portfoliójukba, akkor annak megszerzésével is megpróbálkoznak, tette hozzá.

Balázs sikeresnek tartja a zártkörű alaptőke-emelést, mert ennek keretében körülbelül 1,4 milliárd forintnyi friss tőkéhez jut majd a cég; a kibocsátási árfolyam 211 forint volt. Az elnök szerint a jelenlegi piaci körülmények között az alaptőke-emelés eredményesnek számít, az Econet-papírokat pedig a hétfői és keddi zuhanás ellenére is jó befektetésnek tartja, mert stabilak a fundamentumai. Az elmúlt napok eséseit a negatív piaci környezettel magyarázta Balázs. A tőkeemelést – bár a november-decemberi piaci előjelek sem voltak túlságosan kedvezőek – a megkezdett akvizíciók finanszírozása miatt nem kívánták elhalasztani.

A 2007. december 20-án elhatározott tőkeemelés keretében kibocsátott 6,79 millió darab részvénynek mintegy 7 százalékát jegyezték le a meglévő részvényesek. Ez azt jelenti, hogy Balázs Csaba cégének, a Stirling Investments-nek további 6,315 millió darab részvényt kell lejegyeznie 1,3 milliárd forint értékben; erre az igazgatótanács már fel is szólította.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák