Connect with us

technokrata

Mobilizálta a proletárokat a Nokia

Dotkom

Mobilizálta a proletárokat a Nokia

Több mint húszezren tüntettek tegnap Bochumban a finn Nokia helyi mobiltelefon-üzemének bezárása, a termelés Romániába és Magyarországra telepítése ellen – jelentette az MTI-Eco.

A megmozdulást az IG Metall szakszervezet kezdeményezte, a tüntetésen az elbocsátás előtt álló dolgozók mellett több más bochumi üzem alkalmazottai, illetve különböző pártállású magas rangú tartományi politikusok is részt vettek. A menet élén haladók Nokia felirattal ellátott koporsót vittek. A tüntetés szervezői bejelentették, hogy további megmozdulásokat, illetve sztrájkokat terveznek. Eközben az IG Metall és a Nokia-gyár üzemi tanácsa alternatív tervet készít az üzem bezárásának elkerülése érdekében.

A Németországban rendkívüli felháborodást kiváltó, közvetlenül 2300, a beszállítóknál további 2000 munkahely megszűnésével járó ügy cselekvésre késztette Angela Merkel kancellárt is, aki az üzem tervezett bezárásával kapcsolatos véleményét személyesen tolmácsolta a Nokia helyi vezetőjének, Olli-Pekka Kallasvuónak. Merkel a napokban utalt arra is, hogy a gazdasági minisztérium és a Nokia között jelenleg is folynak a tárgyalások a helyzet rendezéséről, de a felek ezek állásáról egyelőre nem nyilatkoznak. A kancellár asszony azonban kénytelen volt az is elmondani, hogy szerinte valószínűleg nem lehet rábírni a finn céget szándéka megváltoztatására.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák