Connect with us

Hirdetés

technokrata

Irracionálisan lelkesek az econet-részvényesek

Dotkom

Irracionálisan lelkesek az econet-részvényesek

Összesen 475 ezer econet-részvény tulajdonosa élt a most zajló tőkeemelés során jegyzési elsőbbségi jogával, összesen több mint 100 millió forintnyi friss tőkéhez juttatva a céget.

A le nem jegyzett 6,315 millió részvényt 1,33 milliárd forintért az arra kötelezettséget vállaló Stirling Invest vásárolhatja meg.

Józan ésszel nehezen magyarázható meg, hogy az econet tulajdonosai miért is éltek elsőbbségi jogukkal. Az erre nyitva álló időszak során (január 4-január 18. között) ugyanis az árfolyam jóval mélyebben tartózkodott – az időszak végén 180 forint alatt -, mint a jegyzés 211 forintos árfolyama. Vagyis ha nagyon vágytak rá, a részvényekhez a tőzsdén olcsóbban is hozzá tudtak volna jutni. Más piaci körülmények között döntésük esetleg magyarázható lenne azzal, hogy a tőzsdén nem tudnak eleget vásárolni és tulajdonrészük csökkenésétől tartanak, vagy azzal, hogy attól féltek, vételeikkel felhajtják az árfolyamot, ám az elmúlt időszakban tapasztalható piaci hangulat közepette ezt senki sem gondolhatta komolyan.

A cégbe 100 millió forint folyt be



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés