Connect with us

technokrata

Bekebelezte a MySQL-t a Sun

Dotkom

Bekebelezte a MySQL-t a Sun

A Sun Microsystems a múlt héten jelentette be, hogy 800 millió dollárért megveszi a MySQL összes részvényét, továbbá átvállalja a MySQL dolgozóinak jövőben kifizetendő részvényopcióit is közel 200 millió dollár értékben, azaz az üzlet értéke összességében mintegy egymilliárd dollár.

A bekebelezett társaság a világ egyik leggyakrabban használt nyílt forráskódú adatbázisának fejlesztője. “Az akvizíció megerősíti a Sun helyét a globális webgazdaság centrumában. A MySQL megvásárlása részét képezi átfogó növekedési tervünknek, s felerősíti azon technológiákba való befektetéseinket, amelyeket a rendkívüli növekedés és hatékonyság letéteményesei igényelnek, legyen szó az internetes média titánjairól vagy éppen a világ legnagyobb hagyományos vállalatairól” – jelentette ki Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója.

A MySQL nyílt forráskódú adatbázis-kezelő szoftvere az “M” betű a LAMP-ben – a Linux, az Apache, a MySQL és a PHP/Perl alkotta szoftverplatformban, amit sokan tekintenek a webes világ egyik alapjának is.

Az akvizícióval a Sun további pozíciójavulást remél a vállalati informatikai piacon, emellett fontos szereplőjévé vált a világszinten mintegy 15 milliárd dolláros adatbázispiacnak is. A MySQL adatbázis-kezelő programját világszerte milliónyi megoldáshoz alkalmazzák, többek között olyan szolgáltatók mint a Facebook, a Google, a Nokia, a Baidu és a China Mobile. A MySQL adatbázis-kezelő szoftverét máig több mint 100 millió példányban töltötték le és terjesztették, s minden nap további 50 ezer letöltéssel nő ez a szám – olvasható a Sun közleményében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle