Connect with us

technokrata

Fellélegezhetnek a Deutsche Telekom alkalmazottai

Dotkom

Fellélegezhetnek a Deutsche Telekom alkalmazottai

Egyelőre nem lesznek további nagy leépítések a DT-nél, pedig elemzők szerint szükség volna rá.

A Deutsche Telekom nem készül az elmúlt évekéhez hasonló, további tömeges létszámcsökkentésre – idézte az MTI a cég személyügyi vezetőjének bejelentését. A kényszerű átalakítások során inkább a cégen belüli átcsoportosításokat részesítik előnyben.

Ugyanakkor elmondta, hogy a jelenleg is futó megtakarítási programot – amely összesen 32 ezer fős leépítést irányzott elő 2008 végéig – a cég teljesíti.

A Deutsche Telekom 1995 évi tőzsdei bevezetése óta évente mintegy 10 ezer fős létszámleépítést hajtott végre, összesen 120 ezer álláshelyet szüntetett meg, a kemény ágazati versenyre hivatkozva. Jelenleg világszerte mintegy 250 ezer alkalmazottja van. Németországban ebből mintegy 150 ezer, akik közül 60 ezer köztisztviselő. A cég által alkalmazott köztisztviselők elhelyezéséről a közszféra cégeivel folytatnak tárgyalásokat, mivel ezek az alkalmazottak gyakorlatilag csak áthelyezhetők.

A cég 2010-ig 4,7 milliárd eurós költségcsökkentést tervez végrehajtani, ebből 2 milliárd a tavalyi évre esett, nagyrészt a leépítések, illetve kiszervezések során megtakarított bérekből.

Elemzők ugyanakkor úgy vélik, hogy a tömeges létszámcsökkentésekkel továbbra sem hagyhat fel a DT: 2009 és 2011 között újabbakra kell sor kerüljön, ha a cég versenyképes akar maradni.

A Deutsche Telekom 7,1 százalékkal, a várakozásokat meghaladó ütemben növelte adózott eredményét aharmadik negyedévben. A távközlési társaság annak ellenére ért el jó eredményt, hogy a hazai piacon az éles verseny hatására visszaestek eladásai. Negyedik negyedéves eredményét még nem közölte.

Az adózott eredmény 1,06 milliárd eurót tett ki a szeptember 30-al zárult negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 990 milliós eurós eredménnyel. Az árbevétel 15,69 milliárd eurót ért el, szemben az egy évvel korábbi 15,48 milliárd eurós árbevétellel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle