Connect with us

Az agyunkba néz a Microsoft

Dotkom

Az agyunkba néz a Microsoft

Az emberi agyat is kutatja a Microsoft, hogy megkönnyítse az ember-komputer kommunikációt.

A Microsoft tovább lép azon az úton, amelynek végén az emberi aggyal közvetlenül irányítható számítógépet kíván létrehozni. Korábbi két szabadalmának lényege az agyhullámok leolvasásán alapuló eljárás alapjait érintette. A projekten dolgozó team legutóbbi bejelentése szerint áprilisban bemutatják azt a módszerüket, amellyel mérni kívánják, milyen erősen akarja valaki, hogy a komputere végrehajtson egy feladatot, illetve azt, amely azonosítani hivatott, hogy az egyes agyhullámok milyen képeknek felelnek meg az ember elméjében.

A Microsoft a nyolcvanas évek óta lemaradásban van nagy versenytársával, az Apple-lel szemben a komputerrel való könnyű, gyors kommunikáció területén. Az előbbi alkalmazta először az egeret annak idején és a tavaly bemutatott iPhone-nal a billentyűzet nélküli kézi számítógépet is megalkotta.

Ugyanakkor azt minden nagy gyártó tudja, hogy a számítógépekkel való társalgás még mindig eléggé nehézkes, ezért folyamatosan folynak a kutatások, például a beszéddel történő irányítás területén. Az Apple és a Google ugyanakkor nem nyilatkozik arról, milyen fejlesztéseken dolgozik az újfajta felhasználói felületek területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom