Connect with us

technokrata

Támadási hullám Excelen keresztül

Dotkom

Támadási hullám Excelen keresztül

A Microsoft saját maga adott ki figyelmeztetést.

Helyi idő szerint kedd késő este hívta fel az internetezők figyelmét arra Redmond, hogy támadók az Office programcsomag Excel táblázatkezelőjén keresztül próbálnak behatolni a számítógépekbe. Tehetik mindezt egy olyan hiba miatt, amely a régebbi szoftverek zömében megtalálható. A veszélyeztetett programok a következők: Microsoft Office Excel 2003 SP2, Excel Viewer 2003, Excel 2000/2002, és az Excel 2004 Mac-es változata.

Kétféleképpen válhat támadás áldozatává a Microsoft fejlesztette alkalmazásokat használó: vagy fertőzött e-mail csatolmány útján, vagy egy ártó módon létrehozott weboldal meglátogatásával. Amennyiben a támadó(k) sikerrel jár(nak), a számítógép kiszolgáltatottá válik, a behatoló(k) bármilyen programot, kódot futtathat(nak) távolról rajta. Azok a felhasználók természetesen nagyobb veszélyben vannak, akik adminisztrátori jogosultsággal használják rendszereiket.

A Microsoft közlése szerint még vizsgálják a sérülékenységet, de egyelőre úgy tűnik, hogy annak kiaknázása (a közép-európai idő szerint tegnapi bejelentés idejében) célzottan történik, vagyis egyelőre nem terjedt el széles körben a kiaknázásra irányuló próbálkozás.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle