Connect with us

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Határ a csillagos ég?
A Google elérhetővé tette a Google Earth *Sky* szolgáltatásának új verzióját, amely csillagok és bolygók millióit tárja a tudósok, diákok és az amatőr csillagászok szeme elé.

A továbbfejlesztett változat számos új lehetőséget kínál, többek között friss kozmológiai híreket, történelmi térképeket és virtuális égi kirándulásokat, de számos különleges műholdas felvétel – röntgen-, infravörös és UV-felvétel -, illetve rövidhullámú eljárással rögzített térképek is megtekinthetők az égboltról. A múlt heti bejelentés szerint a keresőóriás elérhetővé tette a Sky API-ját (programozói kezelőfelületét), amelynek segítségével a fejlesztők felépíthetik saját kiegészítő alkalmazásaikat.

Vonalkódolvasó mobil a piaconA Motorola vállalati mobilitási üzletága bemutatta a CA50 típusú, VoIP-támogatással is rendelkező vezeték nélküli vonalkód-leolvasó készüléket. Azzal, hogy a berendezés egyszerre használható vonalkódolvasóként, valamint adat- és hangátviteli eszközként, a Motorola CA50 VoIP-rendszerű vezeték nélküli vonalkódolvasó berendezés jelentős űrt tölt be a feladat- és szolgáltatásorientált ágazatokban – jelentette ki Bob Sanders, a Motorola vállalati mobilitási üzletágán belül működő, fejlett adatrögzítési módszerekkel foglalkozó részleg alelnök-igazgatója.

Egyre elszántabb a CanonA Canon bejelentette, hogy az imageFORMULA márkanév alatt egyesíti dokumentumbeolvasó (magyarul szkenner) portfólióját. A még januárban bevezetendő új márkanevet megkapják mind a ScanFront hálózati beolvasók, mind a DR sorozatú dokumentumbeolvasók és a CR sorozatú csekkbeolvasók. A Canon elszántan törekszik arra, hogy kiszolgálja a dokumentum-beolvasási megoldások iránt megmutatkozó növekvő igényeket. Új márkanév-stratégiája, valamint folyamatosan bővülő, piacvezető dokumentumbeolvasó portfóliója is ezt a célt szolgálja. Azt gondolom, az imageFORMULA márkanév bevezetése elősegítheti a Canon növekedését ezen a piacon – jelentette ki Sean Suematsu, a Canon Europe dokumentummenedzsment-rendszerek üzletágának marketingigazgatója.

Prime Rate: iGen, iGen!A digitális nyomtatás piaca – különösen annak színes szegmense – folyamatos bővülésére alapozva a Prime Rate Kft. üzembe helyezte második Xerox iGen3 nyomdagépét. A csúcstechnológiát képviselő berendezés beszerzésével az volt a vállalat célja, hogy megerősítse piacvezető szerepét. Mint Tomcsányi Péter, a Prime Rate Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az iGen3 kapacitásának köszönhetően olyan extrém szállítási határidőket és a méretgazdaságosságból adódó kedvező árakat tudnak biztosítani ügyfeleik számára, amelyekkel – elsősorban a nagyobb volumenű, változó adatokkal készülő nyomatok esetén (például színes számlák, bankkivonatok) – egyedülállók lehetnek a magyarországi piacon. A társaság közleménye szerint az eszközbeszerzéssel elsősorban azt a stratégiai irányvonalat kívánják megvalósítani, amely szerint a jövőben az értéknövelt tranzakciós papírok piacán jelentős előnyre tehetnek szert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle