Connect with us

technokrata

Kémprogramvédelem ingyen

Dotkom

Kémprogramvédelem ingyen

A Spyware Terminator számos webes fenyegetés ellen nyújt hatékony, ugyanakkor ingyenes védelmet.

Spyware, vagy kémprogram – olyan alkalmazásról van szó, amely a felhasználó engedélye nélkül települ a PC operációs rendszerére, majd titokban végzi tevékenységét. Ez pedig az internetező adatai utáni kutakodás, „kémkedés” – innen is származik a digitális fenyegetés ezen válfajának neve. Egy spyware többnyire banki információk (számlaszámok, azonosítók, hitelkártya lejárati dátumok stb.), felhasználó-azonosítói adatok (név, jelszó) és hasonló, a számítógépet használó számára fontos és bizalmas értesülésekre utazik; érdemes tehát tenni az ellen, hogy bejusson a számítógépre.

Manapság az ismert antivírus termékek már komplett megoldást kínálnak, ám ezekért szinte mindig hozzá kell nyúlni a pénztárcához. Vannak, aki nem tudják (vagy akarják) megfizetni ezt a költséget – nekik két lehetőségük van. Vagy ellopják a kívánt alkalmazást (ami semmiképp sem követendő példa), vagy keresnek egy olyan programot, amelyet ingyenesen lehet használni (legalábbis otthoni körülmények között). Nos, ezek egyike a Spyware Terminator (letöltés), mely fizetési kötelezettségek nélkül kínálja szolgáltatásait – cserébe ne is várjunk supportot a fejlesztőktől.

Nem csak a kémprogramok ellen lehet azonban használni: adware-ek, trójaiak, billentyűzetleütést logoló alkalmazások (keylogger), kezdőlapot eltérítő támadások és más malware-ek ellen is hatékony. Még az olyan veszélyes változatokkal, mint a WebRebates, Look2Me, BetterInternet, VX2 és CWS, is sikerrel veszi fel a harcot, állítják fejlesztői, akik szerint minimális erőforrásigénnyel rendelkezik a szoftver, emellett gyors szkennelésre képes. Át tudja vizsgálni a merevlemezeket, a memóriát, a process-eket, a rendszerleíró adatbázist és a sütiket; képes ütemezett és manuális indulásra, valamint karanténba tudja helyezni a megtalált kémprogramokat.

A valósidejű működéssel bíró Spyware Terminator 2.1.0.285 Beta változata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák