Connect with us

technokrata

Budapest lett a Nokia régiós központja

Dotkom

Budapest lett a Nokia régiós központja

A Nokia átalakította szervezetét, januártól a budapesti irodából irányítják a tizenegy országból – Magyarország, Románia, Görögország, Izrael, Bulgária, Szerbia, Montenegró, Albánia, Macedónia, Ciprus és Koszovó – álló délkelet-európai régió marketingtevékenységét, támogatják az új termékek piaci bevezetését, irányítják az ügyfélszolgálatot és végzik a kommunikációt – jelentette be Greig Williams, a Nokia magyarországi és délkelet-európai vezetője.

Ezeket a feladatokat összesen hatvan fő intézi majd, közülük 45 Budapestről. A Nokia összességében mintegy hatezer embert foglalkoztat Magyarországon, a komáromi gyárában 5500 fő, a fővárosban pedig mintegy ötszáz fő dolgozik.

A Nokia világviszonylatban négy területre koncentrál 2008-ban – mondta Williams. A cég arra törekszik, hogy továbbra is vezető pozícióban maradjon a mobilkészülék-piacon; emellett a mobilinternet, valamint az üzleti megoldások elterjedésének felgyorsítását is igyekszik elősegíteni, a negyedik kiemelt feladat a Nokia-Siemens Network, vagyis a közös hálózati cég fejlesztése. Williams szerint Magyarország élen járhat egy új technológia, a mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetésében. A tervek szerint Magyarországon ugyanis tavasszal írják ki a digitális földi műsorterjesztésre vonatkozó pályázatot, amelynek keretében pályázni lehet majd a mobiltelevíziós szolgáltatásra is. A szolgáltatás magyarországi bevezetésére lesz elegendő számú, erre alkalmas mobiltelefon-készülék. Williams érdeklődésünkre elmondta: tavaly a Nokiát is meglepte, hogy Magyarországon mennyire megnőtt az érdeklődés a felső kategóriás multimédiás telefonkészülékek iránt. A jelenségnek az oka főként az internethasználat – azon belül a mobilinternet – látványos fejlődése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle