Connect with us

technokrata

Zuhanás hifi-minőségben

Dotkom

Zuhanás hifi-minőségben

A felső kategóriás hifiberendezéseket és tévéket gyártó Bang & Olufsen a vártnál kisebb eredményről számolt be és profitriadót is fújt, aminek nyomán komoly zuhanásba kezdtek a dán cég papírjai.

A Bang & Olufsen üzleti évének első felét 150 millió dán koronás (kevesebb mint 30 millió dollár) adózás előtti nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi, 238 milliós profittal, illetve a Reuters elemzői prognózisában szereplő 246 milliós várakozással. A bevételek nem okoztak csalódást, a forgalom 5 százalékkal 2,2 milliárd koronára emelkedett. Az észak-amerikai piacon jól teljesített a cég, ám a németországi eladások stagnáltak, az angliai forgalom pedig visszaesett.

A gyenge teljesítmény láttán a társaság csökkentette éves eredményprognózisát, a korábbi 540-570 millió koronáról 360-400 millióra.

Délben a cég papírjai 20 százalékos mínusszal a kétéves mélypontot jelentő 362 koronán forogtak a koppenhágai tőzsdén, de a német versenytárs, a high-end tévéket gyártó Loewe papírjai is estek, 6 százalékkal 14,15 euróra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle