Connect with us

technokrata

Sokkoló MP3-as lejátszó

Dotkom

Sokkoló MP3-as lejátszó

Sok megdöbbentő dologgal állnak elő minden évben a világ elektronikai cégei az esztendő első szakvásárán, a 140 ezer látogatót vonzó Las Vegas-i fogyasztói elektronikai kiállításon, ám az iTaser, amit az arizonai Taser International prezentált az idén, szó szerint megrázó élményt nyújthat felhasználóinak.

Az eszköz nem más, mint egy hordozható MP3-as lejátszó egybeépítve egy elektromos sokkolóval. A játékszernek nehezen nevezhető ketyere reklámszlogenje: “Megváltoztatja a világot és megvédi az életet”.

Az önvédelmi sokkolók rendkívül nagy, 50 ezer volt feszültségű elektromos kisüléseket képesek előállítani minimális, 0,0021 amperes áramerősség mellett. (Mindennapi elektromos használati eszközeink 220 voltos és 13 amperes árammal működnek.) Ezzel néhány percre mozgásképtelenné tehető egy ember, jó eséllyel anélkül, hogy komolyabb kárt szenvedne. Azért csak jó eséllyel, mert például az Amnesty International emberjogi szervezet szerint több mint 70 ember halálát okozta már sokkoló az Egyesült Államokban.

Veszélyessége miatt Nagy-Britanniában magánszemélyek nem birtokolhatnak sokkolót, ám az USA 43 államában engedélyezett az eszköz. Ezekben a Taser International eddig 160 ezer termékét értékesítette privát vevőknek. Az MP3-as változat forgalmazásakor semmit sem bíznak a véletlenre: a két funkció praktikusnak szánt egybeépítése mellett elrettentő párducmintás és megrázóan rózsaszín színben is kínálják a portékát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle