Connect with us

technokrata

Új vállalati megoldásokat dobott a piacra az ESET

Dotkom

Új vállalati megoldásokat dobott a piacra az ESET

A NOD32 antivírusrendszert olyan vállalatok használják Magyarországon, mint az ISC Hungária, a CitroMail.

hu, az Index.hu, a Budapesti Corvinus Egyetem vagy a Magyar Vöröskereszt. A vírusirtót forgalmazó Sicontact Kft. tavaly több mint 40 ezer ügyfelet szolgált ki, akik számára kiemelten fontos szempont, hogy a NOD32 gyors, erőforrás-takarékos vírus- és kémprogramvédelmet biztosít számukra. A felhasználók számára fontos, hogy az ESET most bejelentett új vállalati termékei, az ESET Smart Security Business Edition, valamint az ESET NOD32 Antivirus v3.0 Business Edition az előzetes tesztek szerint egyedülállóan gyors védelmi megoldást biztosítanak a vállalati hálózatok számára. “A vírus- és kémprogramvédelem mellett tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security telepítőcsomagja csupán 15 megabájt, és természetesen a keresési sebesség is kiemelkedő” – nyilatkozta Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét is ellátó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója. A sebességnövekedést a különböző keresési eljárások és motorok szorosabb integrálásával sikerült elérni. Az ESET Smart Security esetében így a tűzfal, a levélszemétszűrő és a vírusvédelem kommunikál egymással, és a modulok felhasználják egymás jelentéseit. A NOD32 új verziója – amely egyben az ESET Smart Security vírus- és kémprogramvédelmi komponense – esetében pedig még szorosabb integrációra került a vírusdefiníciós adatbázison alapuló, valamint a generikus és a heurisztikus vírusvédelem.

Mindkét program vállalati kiadása tartalmazza a központi menedzsmentet megvalósító ESET Remote Administrator modult, ami lehetővé teszi a szoftverek távoli telepítését, frissítését és menedzsmentjét. Emellett mind a NOD32 új verziója, mind az ESET Smart Security felhasználja az ESET globális védelmi rendszerének, a ThreatSense.

NET-nek jelentéseit. Ez kiterjeszti a programokba épített heurisztikus ThreatSense technológiát, és a gyanús fájlminták beküldésével lehetőséget nyújt arra, hogy az ESET több millió felhasználója az elsők között értesüljön az új fenyegetésekről. “Az ESET licencpolitikája szerint nem egy terméket, hanem egy szolgáltatást nyújtunk ügyfeleink számára, akik között nem teszünk különbséget a vállalat nagysága szerint. Így a NOD32 vírusirtó új verzióját – amint a program magyar nyelven is elérhetővé válik – ingyenesen kapják meg felhasználóink, azok számára pedig, akik áttérnének az ESET Smart Security használatára, kedvező átállási lehetőséget biztosítunk” – jelentette ki Csiszér. A NOD32 az elmúlt kilenc évben egyetlen vadon élő vírust sem engedett át a nemzetközi Virus Bulletin magazin szakmai körökben mérvadónak elismert tesztjein, és elnyerte az AV-Comparatives víruslaboratórium 2006 Legjobb Antivírusa díját. A szoftver népszerűségét mutatja, hogy a NOD32 magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. 2006-ban 734 millió forintos árbevételt realizált, míg 2007-ben forgalma várhatóan meghaladja az 1 milliárd forintot.Új termékarculatA NOD32 vírusirtó gyártójának most kibocsátott integrált biztonsági programcsomagjához Andy Vajna cége, a Digic Pictures tervezett új arculatot. A NOD32 gyártójának új biztonsági programcsomagja a vírus- és kémprogramvédelem mellett tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmaz, így komplett védelmi megoldást kínál a felhasználóknak. A gazdag funkcionalitást egy gondolkodó android szimbolizálja. Az eredeti “Think smart” szlogen magyar fordítása “Egy gondolattal gyorsabban” lett. Mind az eredeti, mind a magyar változat utal arra, hogy az ESET termékei mesterséges intelligencián alapuló, proaktív védelmet nyújtanak az új vírustámadások ellen, így egy gondolattal a vírusok készítői előtt járnak. Felmérés a vírusirtók lakossági piacárólAz otthoni számítógép-használók 93 százaléka telepített valamilyen vírusirtó programot, ezek közül 43 százalékos részesedéssel a szlovák NOD32 a piacvezető, amelyet két ingyenes (cseh) antivírus követi, az avast! 14, illetve az AVG 11 százalékos részesedéssel, míg a negyedik helyre a Norton Antivirus került 8 százalékkal – derült ki az NRC Piackutató felméréséből, amelyben a vírusirtók lakossági piacát vizsgálta.

A vírusirtó kiválasztásakor a legfontosabb információforrást a különböző személyek – szakemberek és ismerősök – ajánlásai jelentik, a megkérdezetteknek csupán 3 százaléka válaszolt úgy, hogy a döntésben hirdetések befolyásolták. A legmeghatározóbb szempont, hogy a biztonsági szoftver ne terhelje, ne lassítsa le a számítógépet, majd ezt követi az ár. A vírusirtó-használók 17 százaléka fizetett a programért, 9 százalék boltban, míg 8 százalék az interneten keresztül vásárolta meg. Emellett 11 százalék azoknak az aránya, akik valamilyen más módon – például a megvásárolt számítógéppel együtt – jutottak teljes értékű fizetős szoftverhez. A felhasználók 50 százaléka ugyanakkor valamilyen ingyenes szoftvert, vagy egy fizetős vírusirtó próbaváltozatát telepítette. Végül 22 százalék azon felhasználók aránya, akik nem tudták megmondani, hogy milyen változat fut náluk, vagy “valamilyen más” verziót használnak ebbe a csoportba mintegy 935 000 ember tartozik. A márkától függetlenül a felhasználók többnyire meg vannak elégedve vírusirtójukkal, de leginkább azok elégedettek, akik a piacvezető NOD32 vírusirtót telepítették. Különösen a gyorsaság dimenziójában kiemelkedő a márka megítélése, de fontos szempont az is, hogy a vírusirtó magyar nyelvű kezelőfelülettel, kezelési útmutatóval és ügyfélszolgálattal rendelkezik. Az otthoni számítógép-használók 71 százalékával fordult már elő valamilyen fertőzés, ennek legjellemzőbb következménye a számítógép újratelepítése (80 százalék), valamint egyes dokumentumok sérülése (37 százalék) volt, 9 százalékuknak pedig kisebb-nagyobb összeget is kellett fizetniük a vírusmentesítésért.

A felhasználók többsége így leginkább attól tart, hogy a számítógépen tárolt adatok elvesznek egy vírustámadás miatt. Ezt a félelmüket erősítheti, hogy 45 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy otthoni számítógépén vannak olyan bizalmas dokumentumok, melyek illetéktelen kezekbe kerülése kellemetlenül érintené. A válaszadók a biztonsági problémák legfőbb okainak a nem megfelelő védelmi programokat, valamint a hackereket tartják. A veszélyek ellen a vírusirtó program használata mellett leginkább tűzfallal (82 százalék), spamszűrővel (51 százalék) és kémprogram eltávolítóval (39 százalék) védekeznek.

Az ESET új lakossági termékei mellett bejelentette a NOD32 antivírusrendszert, valamint a tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security új vállalati kiadását. Mindkét megoldás hihetetlenül erőforrás-takarékos, központilag menedzselhető, és támogatja a távoli telephelyek kezelését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák