Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tévénézés útközben – ez a jelen

Dotkom

Tévénézés útközben – ez a jelen

A dél-koreai LG Electronics legújabb technológiai fejlesztése a gyártó szerint a digitális televíziózás szélesebb körű elterjedését segíti. A Las Vegasban bemutatásra kerülő készülék használója fél szemét akár út közben is a tévé képernyőjén tarthatja.

A Mobile Pedestrian Handheld (MPH – mobil gyalogos kéziszámítógép) elnevezésű chip a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai vásáron mutatkozik be az érdeklődők előtt, gyártója pedig nem kevesebbet vár tőle, minthogy jelentősen megnövelje a mobil digitális televíziózás ázsióját az Egyesült Államokban. A szerkezet segítségével laptopokon, mobiltelefonokon és navigációs készülékeken keresztül is hozzáférhetők lesznek a digitális műsorszórással közvetített élő adások, akár 90 km/h-s sebesség utazósebesség mellett is.

Az MPH-technológiára történő átállás az LG szerint azért olcsóbb, mint riválisai, mert az adás közvetítésére a csatornák által már megvásárolt, azaz használatban lévő sávszélességet használja. A társaság becslése szerint az észak-amerikai mobil televíziózás piaca 2009-ben egyharmadával nőhet, elérve a 3,2 milliárd dolláros évi forgalmat is. Ez a folyamat már idén megkezdődik, hiszen a szövetségi törvények értelmében a műsorszolgáltatóknak legkésőbb 2009 februárjáig országszerte át kell állniuk digitális műsorszórásra. Az LG számításai alapján a mobiltévék piaca ennek hatására 2008-ban megduplázódik majd.

Az elemzők azonban figyelmeztetnek: a mobiltelevízió csak egy kis szegmensét adja a digitális televíziózás piacának, azaz a fejlesztés – még ha be is igazolódnak az LG számításai – nem eredményez majd szignifikáns bevételnövekedést a cég számára, annak ellenére, hogy piaci presztízsét jelentősen növelheti a 7,5 milliárd dolláros beruházás.

A dél-koreiai társaság azonban arra számít, hogy az MPH népszerűsége megdobja majd a mobil termékei iránti keresletet is – azaz nőhet a cég mobiltelefonjai, autós navigációs eszközei és notebookjai iránti kereslet, amennyiben az Egyesült Államokban az MPH-t választják a mobiltelevíziózás sztenderd chipjének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés