Connect with us

Dotkom

Panoráma

Megrendelhető az Asus Eee
Piacra dobta az Asus linuxos mini PC-jét.

A 4 gigabájtnyi háttértárral rendelkező eszköz Xandros Linuxot futtat. Noha a gyártó a készülék árát 200 dollár körülinek tervezte, a készülék bejelentésekor ez megduplázódott. (A magyar webáruházakban december elején 90 ezer forint körüli áron rendelhető.) A laptop formájú eszköz 800×480 képpont felbontású, 7 hüvelyk képátlójú kijelzővel rendelkezik, tehát a egy átlagos PDA-nak nagyjából a négyszerese, egy átlagos laptopnak a negyede. Azok, akik nem elégedettek a kijelző méretével, azok használhatják a beépített VGA kimenetet egy asztali monitorral. Az első hallásra kevésnek tűnő 4 gigabájtos tárhely SD memóriakártyával vagy USB háttértárral bővíthető. Ehhez három USB 2.0-ás aljzat áll rendelkezésre. A hálózati kapcsolatot 100 megabites Ethernet hálózaton, modemen vagy wifin keresztül lehet létesíteni. A Wifije alkalmas mind a 2.4 Ghz-es (802.11g), mind az 5 Ghz-es (802.11a) hálózatok kezelésére – írja a linuxdevices.com.

Megtudná mondani, merre menjek?Hamarosan a kérdést a benzinkútfejnek is feltehetjük tankolás közben. Egy újabb bizonyíték arra, hogy Google átszövi a mindennapokat. A Gibarco Veeder-Root bejelentette, hogy az Encore típusú kútfejeket interaktív kijelzőkkel látják el, amelyek többek között a Google Maps térképét is meg fogják jeleníteni. A Linux-alapú eszköz 10,4 hüvelykes 640×480 képpont felbontású érintőképernyőn teszi mindezt – írja a linuxdevices.com.

Autóba szánt számítógép Red Flag LinuxszalA kínai DingCheng Electronics bemutatta legújabb fejlesztését, amelyet olyan autókba terveztek, amelyek rendelkeznek dupla magas hellyel az autóhifinek. A CarPC 102 4×45 Wattos erősítővel rendelkezik, az informatikai hátteret pedig egy GPS vevővel, 1.1 gigahertzes Pentium M processzorral, 256 megabájt RAM-mal és 40 gigabájt háttértárral szerelt számítógép adja – olvasható a linuxdevices.com cikkében. A kezelőfelületet egy dönthető 7 hüvelykes érintőképernyő adja. Az eszköz zene és film lejátszásra alkalmas, valamint bluetooth kihangosítóként is üzemel. GPRS modemmel, TV tunerrel is bővíthető igény esetén. A leghasznosabb talán azonban mégis a hátsó nézet, vagyis az autó hátulján elhelyezett kamera, amellyel a tolatás már-már gyerekjátékká válhat.

Nem(csak) játékA Playstation 3 nemcsak játékkonzolként, de szuperszámítógépként is megállja a helyét. Minthogy a Playstation 3-on futtatható a Yellow Dog Linux és rendelkezik gigabites hálózati csatolóval, így semmi akadálya, hogy tudományos számításokat futtassanak rajtuk. Gaurav Khanna, a Massachusetts egyetem egyik professzora a Sonytól kapott adományként nyolc darab Playstation 3-at munkájához, a fekete lyukak kutatásához – olvasható a blogs.zdnet.comon. Opera Mini 4Megjelent az Opera Mini 4, az asztali számítógépekről ismert és népszerű böngésző mobiltelefonos változata – tudatta a gyártó. A böngésző ingyenesen letölthető a termék honlapjáról (http://www.operamini.com/). A program elsősorban azoknál a honlapoknál jelent előnyt, amelynek nincs PDA-ra optimalizált vagy WAP-os verziója. Akik már rendelkeznek az Opera Mini korábbi verziójával egyszerűen frissíthetnek az új verzióra.

Teljesen zárt PC LinuxszalTeljesen zárt számítógépet dobott piacra az ICI Controls Inc. – írja a linuxdevices.com. A zártság csak a burkolatra értendő, hiszen az eszköz Linuxot futtat. Az SC240M alumínium házban kapott helyet és többféle processzorral rendelhető, kezdve az 1.2 Ghz-es VIA C7-től egészen a 2.0 Ghz-es Intel Core 2 Duo-ig, ennek ellenére nem igényel hűtőbordát vagy ventilátort. A minimális fél gigabájt RAM 4 gigabájtig bővíthető, háttértárból pedig hagyományos 40 gigabájtosat, vagy 2-32 gigabájtos flash alapú kérhető. Emellett a megszokott csatlakozókkal és hálózati felülettel rendelkezik. A berendezés -20 és +45 Celsius fok között működőképes, míg kikapcsolt állapotban a 75 Celsius fokot is kibírja. Az ára borsos: a legolcsóbb változatért 1700, míg a legdrágábbért 2200 dollárt is képes elkérni az ICI Controls.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom