Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bejelentkezés mutatóujjal

Dotkom

Bejelentkezés mutatóujjal

Biometriai úton védett adatok.

A jövőben jelszó megadása helyett a mutatóujj szenzorra helyezésével fog bejelentkezni PC-jéről a kórházi információs rendszerbe a grazi Irgalmasfívéreknél a kórház személyzete, ami nemcsak biztonságosabb, de kényelmesebb is. A biometriai megoldást a Siemens IT megoldások és szolgáltatások (SIS, amely a Siemens új szervezeti rendjében szektorokon átívelő üzletágként működik) telepíti. A kórház Citrix Presentation Server szoftverrel működő rendszerébe az SIS a Siemens ID-Center szoftvert integrálta, és a PC-khez szenzoros egereket illesztett. A felhasználók úgy regisztrálhatják magukat a komplett rendszerben, hogy mindkét mutatóujjukat az egér ujjlenyomat-érzékelőjére helyezik. A továbbiakban a bejelentkezéskor, képernyő-védő kikapcsolásához stb. illetve, ha külön védett adatokhoz kívánnak hozzáférni, éppen csak megérintik az érzékelőt, és egy másodpercen belül már be is vannak jelentkezve.

A Siemens fejlesztette ki az ujjlenyomat-kódoló és tároló algoritmus mellett azt a szoftvert is, amellyel az ujjlenyomat-adatfájlokat központilag kezelik és a hozzáférési jogosultságot ellenőrzik. Ez különösen fontos olyan PC-munkahelyek esetében, melyeken a személyzet több tagja osztozik, akiknek munkakörükből adódóan eltérő hozzáférési jogosultságaik lehetnek.

A grazi első teszteket követően a Siemens a megoldást az Irgalmasok további nyolc kórházában és három gondozójában is telepíti. Ezzel kereken 3.500 fő egészségügyi és gondozó személyzet használhatja az új megoldást.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés