Connect with us

technokrata

Kritikus hiba a Windows Vistában!

Dotkom

Kritikus hiba a Windows Vistában!

Ugyanígy a Windows XP is komoly veszélynek van kitéve.

A Microsoft közzétette, hogy a jövő héten kedden kibocsátani tervezett patch-csomag két sebezhetőséget iktat ki, melyek közül az egyik kritikus minősítést kapott – ez a Windows XP-t és a Vistát érinti ilyen szinten. Emellett a Windows 2000 SP4-es és a Windows Server 2003 SP1 és SP2 változataiban is megtalálható ugyanez a sérülékenység, ám ezekben a környezetekben a hiba csupán fontos / mérsékelten fontos besorolású lett. A fenti operációs rendszereket (a Vistát kivéve) érinti egy másik biztonsági rés is, mely fontos minősítést kapott a Microsofttól. Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Az update-ek elérhetőségéről a jövő héten részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle