Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem biztonságos az internetezés

Dotkom

Nem biztonságos az internetezés

Akár bankunk weboldalán keresztül is megtámadhatnak minket.

Az Adobe Flash révén látványos (és kevésbé látványos) animációkkal, bemutatókkal, instrukciókkal tehető használhatóbbá egy weboldal. Nemrég azonban kiderült, hogy az SWF file-ok a legismertebb, létrehozásukra szakosodott alkalmazások hibája miatt komoly biztonsági rést hordozhatnak magukban. Olyan állományok jöhettek létre, melyek sebezhetőségét a támadók arra használhatják ki, hogy ellenőrzést szerezzenek például banki oldalakon, kormányzati site-okon és más, megbízhatónak tartott webhelyeken a tranzakciók felett.

Úgynevezett cross-site scripting (XSS) sebezhetőségről van szó, ami azt jelenti, hogy a támadó – sikeres próbálkozást követően – szinte bármilyen, az internetező adataira, pénzére nézve ártalmas tevékenységet kifejthet. Például pénzátutalások hajthatók végre a felhasználó számlájáról stb. Éppen ezért fontos, hogy a már létező és érintett SWF file-ok kódját a programozók módosítsák, állítják IT-biztonsági szakemberek. Az Adobe, az Autodemo, a Techsmith és az Infosoft pedig nemrég bejelentette, hogy frissítették tartalom-előállító programjaikat, így azokkal többé már nem készülhetnek sebezhető SWF file-ok.

Rich Cannings, a Google vezető információbiztonsági mérnöke fedezte fel a Flash állományok sebezhetőségét. Tanácsa szerint a legbiztosabb módja a sebezhető pontok kiiktatásának, ha az érintett file-okat teljesen eltávolítják a rendszerből, a bennük tárolt kódot pedig újra előállítják a frissített szoftverek valamelyikével, a fejlesztő tanácsainak figyelembevétele mellett. És nem csak a saját állományokkal érdemes ezt megtenni, hanem az összes, harmadik féltől származó SWF-vel is, mondta Cannings.

Arról, hogy mégis mennyi website érintett, pontos adatok nincsenek. A becslések szerint webhelyek tízezrei tartalmaznak sebezhető Flash file-okat, köztük neves pénzintézetek, kormányzati ügynökségek és ismert nagyvállalatok oldalai is nagy számban megtalálhatók.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés