Connect with us

technokrata

Veszedelmesen jön föl a szupermobil

Dotkom

Veszedelmesen jön föl a szupermobil

Mind internetező eszközként, mind kézi számítógépként gyorsan növeli súlyát az amerikai piacon az Apple iPhone mobilmindenese.

Részben az Intel-processzoros MacBook számítógépek, részben a zsebtelefont és a kézi internetező eszközt egyesítő iPhone mobilmindenesek sikerének köszönhetően rohamosan nő az Apple piaci részesedése – derül ki a Net Applications piackutató felméréséből. A Mac 7,3 százalékra növelte súlyát decemberben a novemberi 6,8-ről, míg az iPhone 0,12-re 0,09-ről. Utóbbi azt jelenti, hogy fél évvel a termék megjelenése után az USA-ban 1000 emberből több mint egy ezzel vagy ezzel is internetezik.

A Microsoft Windows szoftverének változatait használó PC-k nyomasztó túlsúlya ennek ellenére alig csökkent: 91,8 százalékra zsugorodott 92,4-ről. Az említetteken kívül mérhető még a linuxos gépek súlya – 0,63 százalékra nőtt 0,57-ről -, és érdekességnek tekinthető, hogy háromszor annyi Sony Playstation videojátékot használnak számítógépként, mint ahány Sun OS programot futtató komputer működik a cégeknél.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle