Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több millió sms-üdvözlet érkezett az ünnepekkor

Dotkom

Több millió sms-üdvözlet érkezett az ünnepekkor

December 24-én az ünnepi jókívánságok továbbításában ismét a mobiltelefonoké volt a főszerep, hiszen egyedül ezen a napon közel hétszer annyi sms-t és ötször annyi mms-t küldtek a T-Mobile-osok, mint egy átlagos hétköznapon.

A háromnapos ünnep során az ügyfelek által küldött sms-ek száma meghaladta a 18 milliót. (A különböző tarifacsomagok miatt csak becsülhető, hogy ez több tízmilliós bevételhez juttatta a mobiltelefon-társaságot.) December 24-én óránként átlagosan félmillió üzenet indult útjára, csúcsidőben ez a szám meghaladta a milliós nagyságrendet is. A T-Mobile felkészült a szokásosnál jóval nagyobb forgalomra, hálózatában a szükséges kapacitásokat az elmúlt évekhez hasonlóan megtöbbszörözte, így az üzenetek zökkenőmentesen jutottak el a címzettekhez – tájékoztatott a T-Mobile.

A Pannon arról számolt be, hogy a mobilinternet elterjedésének és az országos mobilszélessáv-lefedettségnek köszönhetően kiemelkedően magas adatforgalmat mért szilveszterkor a társaság, az e-mailek, valamint az internet- és wapoldalak letöltésének száma december 31-én a tavalyi évhez képest a huszonnégyszeresére emelkedett. Közel 10 százalékkal több sms-t és négy százalékkal több mms-t küldtek a pannonosok szilveszterkor tavalyhoz képest; egy átlagos naphoz viszonyítva az sms- és mms-üzenetek négyszeresükre emelkedtek. Több millió üzenet indult el december 31-én és január elsején a pannonosok mobiljáról, a megnövelt hálózati kapacitásnak köszönhetően a vártnak megfelelően magas színvonalú volt a kiugróan magas forgalom kiszolgálása az ünnepi időszak alatt is.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés