Connect with us

technokrata

Több millió sms-üdvözlet érkezett az ünnepekkor

Dotkom

Több millió sms-üdvözlet érkezett az ünnepekkor

December 24-én az ünnepi jókívánságok továbbításában ismét a mobiltelefonoké volt a főszerep, hiszen egyedül ezen a napon közel hétszer annyi sms-t és ötször annyi mms-t küldtek a T-Mobile-osok, mint egy átlagos hétköznapon.

A háromnapos ünnep során az ügyfelek által küldött sms-ek száma meghaladta a 18 milliót. (A különböző tarifacsomagok miatt csak becsülhető, hogy ez több tízmilliós bevételhez juttatta a mobiltelefon-társaságot.) December 24-én óránként átlagosan félmillió üzenet indult útjára, csúcsidőben ez a szám meghaladta a milliós nagyságrendet is. A T-Mobile felkészült a szokásosnál jóval nagyobb forgalomra, hálózatában a szükséges kapacitásokat az elmúlt évekhez hasonlóan megtöbbszörözte, így az üzenetek zökkenőmentesen jutottak el a címzettekhez – tájékoztatott a T-Mobile.

A Pannon arról számolt be, hogy a mobilinternet elterjedésének és az országos mobilszélessáv-lefedettségnek köszönhetően kiemelkedően magas adatforgalmat mért szilveszterkor a társaság, az e-mailek, valamint az internet- és wapoldalak letöltésének száma december 31-én a tavalyi évhez képest a huszonnégyszeresére emelkedett. Közel 10 százalékkal több sms-t és négy százalékkal több mms-t küldtek a pannonosok szilveszterkor tavalyhoz képest; egy átlagos naphoz viszonyítva az sms- és mms-üzenetek négyszeresükre emelkedtek. Több millió üzenet indult el december 31-én és január elsején a pannonosok mobiljáról, a megnövelt hálózati kapacitásnak köszönhetően a vártnak megfelelően magas színvonalú volt a kiugróan magas forgalom kiszolgálása az ünnepi időszak alatt is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák