Connect with us

technokrata

Az Invitel viszi a HTCC-cégeket

Dotkom

Az Invitel viszi a HTCC-cégeket

Az egyesült államokbeli Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) tulajdonában álló magyarországi cégcsoport tagjai, a Hungarotel Zrt.

, a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. 2008. január 1-jével beolvadtak az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. (rövidített formában Invitel Zrt.) lesz. A cégjogi eljárás eredményeképpen az Invitel Zrt. valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait. A cégcsoport továbbra is önálló jogi egységként működő tagja, az elsősorban a Mol Nyrt. számára távközlési szolgáltatásokat nyújtó Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató marad, cégneve azonban – ugyancsak 2008. január 1. napjával – Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változik. A Gazdasági Versenyhivatal 2007. október 2. napján jóváhagyta, hogy az Invitel megvásárolja a Tele2 Magyarország Kft.-t. A cégnevek csoporton belüli egységesítésének részeként a Tele2 Kft. ettől az időponttól Invitel Telecom Kft. néven működik, változatlan szolgáltatásokkal.

A HTCC társaságai alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internetszolgáltatói csoportját. A cégcsoport több mint egymillió-egyszázezer ügyfelének nyújt hang-, adat- és internetszolgáltatást, jelentős erőt képviselve nemcsak a hazai, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák