Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: gyökeres változást hozunk

Dotkom

Microsoft: gyökeres változást hozunk

Bill Gates, a Microsoft elnöke és Jeff Raikes, a cég üzleti divíziójának vezetője közösen jelentették be a Microsoft Egységes Kommunikációs szoftvereinek globális bevezetését októberben, San Franciscóban.

“A gyökeres változást hozó szoftveralapú innovációk át fogják alakítani a kommunikációt az előttünk álló évtizedben” – jelentette ki Gates. “A partnereinkkel közösen, gyors ütemben fejlesztett új megoldások alapjaiban formálják át a munkahelyeken zajló emberi kommunikációt és együttműködést.” “Az Egységes Kommunikációs eszközök a vállalat életében a kommunikációnak egy teljesen új megközelítését kell, hogy eredményezzék. Egyrészt minden csatornát és rendelkezésre álló kommunikációs eszközt egy kattintással elérhetünk a felhasználók által leggyakrabban igénybe vett programokból – például az Office-alkalmazásokból -, másrészt a jelenléti információk alapján az adott pillanatban a legmegfelelőbb eszközt választhatjuk ki. A vállalatok és egyének számára ebben áll az Egységes Kommunikáció legfőbb előnye” – magyarázta Drajkó László a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az ügyfelek és partnerek részéről tapasztalt lelkesedést, pozitív fogadtatást híven támasztja alá annak a több száz ügyfélnek a véleménye, akik rendkívüli időmegtakarítást értek el a hatékonyabb kommunikációnak köszönhetően, és 25-30 százalékot sikerült lefaragniuk költségeikből a hagyományos kommunikációs technológiákhoz képest – olvasható a redmondi cég közleményében.

A számos nemzetközi termékadaptáció mellett már Magyarországon is van példa az új rendszerek bevezetésére és használatára. A Geomant Kft. a Microsoft Office Communication Server 2007 termékre alapozva nemrég vezette be Egységes Kommunikáció (Unified Communication) megoldását, amelyet ráadásul a telefonközpontjaikkal is összekapcsoltak. A végeredmény címszavakban: jelenlétérzékelés, azonnali üzenetküldés gyors visszakereshetőséggel, jelentős költségmegtakarítás az internetalapú hanghívások (VoIP) és a több résztvevős videokonferenciák révén, magas fokú integráció a többi Microsoft alkalmazással. “Nagyon elégedettek vagyunk az Office Communications Serverrel kapcsolatban. A költségmegtakarítás mellett jelentősen nőtt az egyes munkatársak eredményessége és a kommunikáció hatékonysága is. Nagyban megkönnyíti a határokon átívelő munkát és a folyamatos kapcsolattartást” – mondta el tapasztalatait Megyeri Attila, a Geomant Kft. üzletágvezetője.

Az ELTE Informatikai karán szintén bevezették az Office Communications Server 2007-et és integrálták a telefonos rendszerekkel. Korábban hátráltatta a tanárok és diákjaik között a kapcsolattartást, az együttműködés hatékonyságát, hogy a tanulóknak nem volt megfelelő eszközük arra, hogy az oktatóiknak kérdéseket tegyenek fel, anyagokat kérjenek el tőlük elektronikus formában, mindezt mégis olyan formában, hogy a hozzáféréseket és a kommunikációt szabályozni lehessen.

A rendszer bevezetése után a diákok a megfelelő jogosultság birtokában azonnali üzenetküldést kezdeményezhetnek, illetve fel is hívhatják társaikat és oktatóikat, bizonyos korlátozásokkal pedig dokumentumokat küldhetnek egymásnak. A külföldi ösztöndíjakon részt vevő tanulók ugyanúgy kommunikálhatnak társaikkal, mint eddig, az oktatók pedig tetszőleges telefonszámra irányíthatják át a Communicatorba beérkező hívásaikat.”Az egységes kommunikáció éppúgy alapjaiban fogja átformálni az üzleti kommunikációt, mint ahogy azt az e-mail tette a kilencvenes években” – mutatott rá Drajkó. “A Microsoft ezzel a lépéssel beszállt a VoIP-üzletbe – az Egységes Kommunikáció egyik kulcsterületébe -, az ezzel járó pénzügyi előnyök és új üzleti lehetőségek pedig máris hasznot hajtanak ügyfeleink és partnereink számára.”Világszerte máris több mint 50 partner csatlakozott a Microsofthoz, melyek a cég egységes kommunikációs platformjára fejlesztették új termékeiket és szolgáltatásaikat. A partnerek között rendszerintegrátorok, távközlési szolgáltatók, független szoftverszállítók, valamint telefon- és berendezésgyártók is megtalálhatóak. A Microsoft Magyarországon is megkezdte az Egységes Kommunikációs platformhoz csatlakozó partnerekkel az együttműködést.

Az ügyfelek 25-30 százalékos megtakarítást érnek el a VoIP konferenciaszoftver segítségével.

Minden csatornát és rendelkezésre álló kommunikációs eszközt egy kattintással elérhetővé tett a Microsoft újonnan bemutatott kommunikációs szoftvercsomagjában. A felhasználók mostantól a számítógépükön keresztül gyakorlatilag bármilyen lehetséges módon megoszthatják információikat egymással.

Az egységes kommunikáció alapjaiA Microsoft egységes kommunikációs megoldását az alábbi öt – most bejelentett – szoftverre és szolgáltatásra építi: Microsoft Office Communications Server 2007 Ez a szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználók a már ismert és megszokott alkalmazásokból – mint például a Microsoft Office rendszer alkalmazásai, a Microsoft Dynamics ERP-termékek jövőbeni új verziói és a Microsoft CRM idén esedékes új változata – azonnali üzenetküldési, jelenlét-érzékelési, VoIP-, video- és konferencia-képességeket és szolgáltatásokat érjenek el.

Microsoft Office Communicator 2007 PC-n, mobiltelefonon és webböngészőn működő kliensszoftver telefonáláshoz, azonnali üzenetátvitelhez és videokommunikációhoz.

Microsoft Office Live Meeting A Microsoft fejlett konferenciaszolgáltatásának következő verziója. A szolgáltatások segítségével a dolgozók gyakorlatilag bármilyen számítógépről lebonyolíthatnak tárgyalásokat, megoszthatnak dokumentumokat, és közösen dolgozhatnak azokon, használhatják a videoképességeket és rögzíthetik a megbeszéléseket. Microsoft RoundTable Az 5 darab webkamerával felszerelt konferenciatelefon 360 fokos panorámaképen jeleníti meg a tárgyalás résztvevőit, követi a beszélőt és rögzíti az eseményt.

Microsoft Exchange Server 2007 – Az ágazat egyik vezető elektronikus levelezési, naptárkezelő, egységes üzenetátviteli és hangpostaplatformja. Forrás: M1rosoft



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés