Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD laptopra, LCD-tévére és iPodra a távolból

Dotkom

DVD laptopra, LCD-tévére és iPodra a távolból

Az Apple újabb forradalom elindítására készül: ezúttal az internetes filmkölcsönzést akarja átalakítani.

Az Apple arra készül, hogy iTunes Store online-áruházán keresztül elindítja videokölcsönző szolgáltatását – állítja a Financial Times meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Állítólag a Twentieth Century Fox lesz az első filmstúdió, amely elérhetővé teszi ilyen módon filmjeit, de az Apple tárgyalásokat folytat a többi nagy hollywoodi társasággal is. Az almás vállalat emellett azt is tervezi, hogy licencelni fogja FairPlay nevű másolásvédelmi technológiáját, ami lehetővé teszi a CD-k, DVD-k könnyű átmásolását a komputerekre és az iPodokra. Mivel az előbbiek ma már könnyen összeköthetők a legújabb LCD-tévékkel, a rajtuk lévő filmek ezeken is megnézhetők lesznek.

A Fox és a többi filmstúdió egy ideje elérhetővé tette alkotásait online-szolgáltatásokon keresztül, ám ezek népszerűsége nem összemérhető az iTuneséval. Ráadásul ezek nem teszik lehetővé, hogy a felhasználók könnyen, egyszerűen áttegyék a zenéket, filmeket hordozható eszközökre is, a laptopoktól az iPodig. Ez utóbbit szakértők a jelen kulcseszközének tartják: azt a tartalmat lehet eladni nagy tömegen jó pénzért, ami ezzel élvezhető.

Az iTuneson jelenleg is elérhetők teljes mozifilmek, de csak megvenni lehet őket, kölcsönözni nem, ezért e lehetőség népszerűsége messze elmarad a zeneletöltésétől, amelyben számonként fillérekért vásárolják meg kedvenceik legújabb nótáit a felhasználók. Többen érdeklődnének a filmek iránt, ha olcsóbbak lennének, még ha ennek az is az ára, csak kölcsönzik azokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés