Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokba került az online reklámozás

Dotkom

Sokba került az online reklámozás

A Microsoft Corp.

, a Google Inc. és a Yahoo Inc. összesen 31,5 millió dollárt fizet azért, hogy feloldják őket a vád alól, miszerint illegális online-szerencsejátékokat reklámoztak – jelentette be az USA igazságügy-minisztériuma. Az informatikai óriásvállalatokat azzal vádolták meg, hogy online-szerencsejátékokat szervező cégektől fogadtak el pénzt illegális fogadások hirdetéséért 1997 és 2007 között. A megállapodás értelmében a három érintett cég készpénzben fizet Washingtonnak, illetve az összeg egy részét egy olyan reklámkampányra fordítják, amellyel a fiatalokat informálják arról, hogy az online fogadás illegális.

A kialkudott összegből a Microsoft 4,5 millió dollárt fizet az USA kormányának, 7,5 milliót egy nemzetközi gyermekvédelmi központnak, 9 millióval pedig a reklámkampány költségeihez járul hozzá. A Yahoo összbüntetése 7,5 millió dollár – ebből 3 millió megy Washingtonnak -, a Google pedig 3 milliót penget ki. A Microsoft és a Google közleményeikben hangsúlyozták, hogy már rég nem hirdetnek online-szerencsejátékokat, és egyébként is csak reklámbevételük töredéke származott ebből.

Az USA-ban korábban egy a telefonos fogadásszervezést tiltó jogszabályra hivatkozva korlátozták az online-szerencsejátékokat, majd 2006 októberében gyakorlatilag lezárták a piacot: olyan törvényt fogadtak el, amely a kártyatársaságoknak tiltotta meg, hogy online fogadásokkal kapcsolatos ügyleteket bonyolítsanak le.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés