Connect with us

technokrata

Adatmentés szinte bármiről – akár Blu-ray-ről vagy Ipodról is

Dotkom

Adatmentés szinte bármiről – akár Blu-ray-ről vagy Ipodról is

A Symantec könnyebben és széleskörűbben használhatóvá teszi Norton 360 szoftverét.

Januárban érkezik a program második változatának béta kiadása, melyet a tesztelők rendelkezésére bocsát a Symantec. Számos újdonságot hoz a frissítés; ezek egy részének köszönhetően könnyebben használhatóvá válik a termék. Ezt a célt szolgálják például a QuickTask menük, melyeket a fő kezelői felületről lehet elérni. Emellett kibővített backup lehetőségek várnak majd a felhasználókra – jövőre már az sem okoz majd gondot, ha Blu-ray korongról vagy Ipodról akarunk adatot menteni. Sőt, a több PC-s backup is megoldott lesz, megosztott meghajtó révén.

Milyen újdonságokat hoz még a 2.0-s változat? Nos, lehetővé teszi az otthoni hálózat feltérképezését, amelyet például a csatlakoztatott eszközök és a vezetékmentes biztonság állapotának felmérésére lehet használni. Hatékonyabbá válik a rendszeroptimalizáló modul, megjelenik például egy új diagnosztikai eszköz, amely egyszerűsíti a rendszerhibák elhárításának folyamatát, illetve a nem kívánt Registry file-ok eltávolítását, növelendő a teljesítményt. Biztonságos jelszó-tárolási és online űrlap-kitöltési lehetőséget is kínál, megvédendő a felhasználót az internetes csalásokkal szemben.

Mark Kanok, a Symantec Norton 360-ért felelős részlegének vezető termékmenedzsere szerint a szoftver használatának könnyebbé tétele kulcsfontosságú volt a fejlesztés során. A terméket ugyanis zömmel olyan PC-ken használják, melyek tulajdonosai keveset értenek a számítógéphez. Ezt az a tény támasztja alá, hogy a Norton 360 felhasználóinak csak mintegy harmada nevezhető „technikailag fejlettnek”.

Amint azt már korábban megjegyeztük, a bétaváltozat január elején válik elérhetővé; a piacra pedig 2008 első negyedévében kerül. Mind Windows XP, mind Windows Vista alatt használható lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek