Connect with us

technokrata

Dotkom

Apró

HP: sikertörténet 2007
A HP Magyarország összforgalmát tekintve az előző évhez képest a piac növekedését meghaladó mértékű, tízszázalékos növekedést ért el – jelentette be a társaság.

Az összforgalmat tekintve a képalkotás és nyomtatás üzletág (IPG) továbbra is jelentős, 27 százalékos részesedéssel bír. A kiváló globális eredményeket elérő személyi számítógépek üzletág (PSG) itthon is jól teljesített, ez tette ki az éves forgalom 20, míg a technológiai szolgáltatások üzletág (TSG) az 53 százalékát. Jövőre az a célunk, hogy növeljük részesedésünket a top 200 cégeknél elsősorban a TSG és IPG szegmensben, míg az otthoni fogyasztók felé PSG-termékekkel szeretnénk nyitni. A kis- és közepes vállalkozások hatékonyabb kiszolgálását pedig új partnerprogramokkal és fejlesztésekkel kívánjuk segíteni – mondta Hegedüs Gábor, a HP Magyarország ügyvezető igazgatója. Mind a hazai, mind pedig a globális eredmények túlteljesítették az elemzői várakozásokat, és jövőre ennél is nagyobb számok és átlagon felüli növekedés várható – olvasható a társaság közleményében. Magyarul elemez a GoogleA Google december közepétől magyar nyelven is elérhetővé teszi weboldallátogatottság-elemző szolgáltatását, a Google Analyticst. Az ingyenes megoldás a felső vezetőknek, a marketingeseknek, a weboldal-tulajdonosoknak és tartalomfejlesztőknek segít abban, hogy minél többet megtudjanak oldaluk látogatottságáról. A magyar nyelvű Google Analyticst a Google AdWordsszel integrálják, így az AdWords magyar nyelvű felhasználói képernyőjén az elkövetkező hetekben automatikusan meg fog jelenni az Analytics eszköztára – jelentette be a Google. Öszvért dobott piacra a SanDiskKézenfekvő, mégis egyedi ötlettel állt elő az egyik legismertebb memória- és kártyagyártó, a SanDisk. A SanDisk SDHC ULTRA II PLUS USB 4GB névre hallgató eszköz egy SDHC szabványú, 4 GB-os memóriakártya, amely szokványos módon használható minden eszközhöz, amely kompatibilis az SDHC szabvánnyal (fényképezőgépek, kamerák). Különlegessége abban rejlik, hogy a kártyából kihajtható egy normál USB 2.0-csatlakozó, amelyen keresztül közvetlenül számítógéphez kapcsolható, így a memóriakártya akár pendrive-ként is használható, az adatok le- és feltöltése nem igényel külön kártyaolvasót. Az eszközre a gyártó 10 év garanciát vállal – jelentette be a magyarországi forgalmazó, a Hama.

Jogászokat okítana a NetLock és a NetAcademiaA NetLock Kft. és a NetAcademia Oktatóközpont közös képzést indít, amelynek célja az ügyvédek, jogi képviselők elektronikus cégeljárásra történő felkészítése. Az együttműködő felek a decembertől elérhető közös tanfolyamukat elsősorban azoknak ajánlják, akik szeretnék megismerni a jövő év július 1-jétől kötelezővé váló elektronikus cégeljárás folyamatának részleteit és akik számára fontos a gyors ügyintézés. Az egynapos e-cégeljárás-tanfolyamon részt vevő ügyvédek részére a NetAcademia biztosítja a magas színvonalú szakmai felkészítést, a NetLock Kft. pedig – ezt kiegészítendő – az elektronikus cégeljárásban való részvétel technikai feltételeit, azaz a minősített elektronikus aláírást, a chipkártyákat és az időbélyegzést. Az elektronikus cégeljárás valamennyi cégformára történő kiterjesztését nagyon fontosnak tartjuk. Ez a megoldás – azon kívül hogy tovább erősíti az elektronikus ügyintézés elterjedését – jelentős költség-, idő- és nem utolsósorban munkaerő-megtakarítást eredményez a felhasználók számára – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle