Connect with us

technokrata

Microsoft Office 2007 SP1 – már letölthető

Dotkom

Microsoft Office 2007 SP1 – már letölthető

A vártnál korábban érkezett meg az irodai programcsomag első service packje.

Saját maga által szabott határidejére legalább egy hónapot vert rá az Office-t fejlesztő csapat a Microsoftnál: eredetileg 2008 elején akarták kiadni az irodai alkalmazáscsomaghoz készített SP1-et. Ehelyett azonban már tegnap elérhetővé tették az első javítócsomagot – köszönhetően annak, hogy Redmond megkurtította a tesztelési időt. A bétaváltozat kipróbálását ráadásul nem is tette széles körben lehetővé a Microsoft, arra csak az úgynevezett Technology Adopter Programban résztvevő nagyvállalatoknak nyílt lehetőségük.

Nem megy-e a javítócsomag minőségének rovására a tesztelési idő lecsökkentése, vetődik fel óhatatlanul a kérdés az emberben. A fejlesztők szerint nem; ők úgy vélték, hogy egy esetleges széleskörű vizsgálat sem módosítaná jelentős mértékben az SP1-et, viszont időben elnyújtaná annak kiadási idejét. „Nem hoztunk létre olyan új funkciókat, amik széleskörű visszajelzést igényeltek volna; TAP partnereinkkel pedig folyamatos párbeszédben álltunk.” – mondta Reed Shaffner, a Microsoft Office egyik termékmenedzsere.

Független szakértők ugyanakkor mást sejtenek a háttérben. Rob Enderle, az Enderle Group elemzője úgy vélte egy, az Eweeknek adott interjúban, hogy az Office Service Pack 1 megjelentetésének ideje sokkal inkább a szoftveradoptálási folyamatokkal van összhangban, minthogy a fejlesztőcsapat stratégiáját tükrözné. Enderle szerint a Microsoft a kevés Windows Vista üzleti felhasználó miatt nem tudott szélesebb körű tesztelést végrehajtani, ezért inkább felgyorsították a kiadást, hogy ezzel is felpörgessék az átállást.

Frissebb, lágyabb, jobb
Térjünk akkor rá arra, hogy miben hoz változást az SP1! Továbbfejleszti az alkalmazáscsomag egyes elemeinek a stabilitását, biztonságosabbá teszi használatukat, ugyanakkor a teljesítményen is növel. Szintén fontos szempont, hogy kompatibilissé teszi a februárban debütáló Windows Server 2008-cal. Az esetlegesen mégis felmerülő inkompatibilitási problémák miatt azt is lehetővé tette Redmond, hogy mindenki egyénileg döntse el a letöltést követő 30 nap alatt, akarja-e telepíteni vagy sem.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök