Connect with us

technokrata

Nagyon okos mobilok – olcsóbban

Dotkom

Nagyon okos mobilok – olcsóbban

Olcsóbban is megúszhatja a vásárlást az a fogyasztó, aki szuperokos mobiltelefonra vágyik, de nincs pénze az Apple iPhone-jára.

Az idei év talán legnagyobb szenzációja volt az Apple iPhone névre keresztelt mindentudó mobiltelefon-internetezőjének piaci megjelenése, ám annak 400 dolláros ára sokakat elriaszthat. A Fortune magazin talált a karácsonyi kínálatban három olyan készüléket is, amelyek alternatívái lehetnek az iPhone-nak – sokkal tetszetősebb áron.

Az LG Chocolate VX8550 telefonját az USA-ban a Verizon Wireless hálózatán lehet használni, kétéves szerződés esetén 130 dollár az ára. Erényei közé tartozik a csinos érintőképernyő, amelynek ikonjai kivilágosodnak és vibrálnak, amikor megérintik őket – azaz visszajeleznek a felhasználónak arról, mit is aktivált -, az internet-hozzáférés a Verizon 3G-s hálózatán, továbbá az, hogy a V CAST zeneszolgáltatásra lépve kétmillió nóta érhető el vele. Hátránya a néha kissé zavaróan működő navigáció.

A Samsung SLM telefonját az AT&T ügyfelei 150 dollárért megvehetik, ha két évre aláírnak. Az igencsak vékonyka, egycentis készülék az első, amellyel elérhető a mobiltelefoncég Napster Mobile zeneszolgáltatása a maga ötmillió zeneszámával. Hátránya igazából csak az, hogy dizájnja unalmas – az összecsukható telefonok ismert kinézetén nem javított a gyártó. A Sony Ericsson W580i szintén az AT&T-nél vásárolható meg viszonylag kedvező áron, 300 dollárért. Ezért a pénzért még fülhallgató nélkül is hifi hangminőséget nyújt, tartalmaz egy FM-rádiót, és mivel kikódolva is kapható, világutazóknak erősen ajánlható. Hátránya a gyermekujjakra szabott kezelőgombkészlet, ennek ellenére zene- és SMS-mániások boldogok lehetnek vele.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák