Connect with us

Új színes irodai lézerek a Brothertől

Dotkom

Új színes irodai lézerek a Brothertől

Alapvetően új fejlesztésű, számos innovatív, illetve a piacon ritkaságszámba menő szolgáltatást kínál színes irodai lézernyomtató-családjában a japán Brother. A kínálat az “egyszerű” hálózati lézerektől a kétoldalú nyomtatásra is alkalmas, multifunkciós eszközökig terjed.

Brother teljes egészében saját fejlesztésű, új színes lézernyomtató-családdal jelentkezik a magyar piacon is. A gépek közös tulajdonsága, hogy bár nagy teljesítményű színes lézernyomtatókról van szó, mindegyik képes közvetlenül – számítógép közbeiktatása nélkül – USB-portról is dolgozni. Az eszközök támogatják a PictBridge formátumot, képesek akár dokumentumokat, akár fényképeket kinyomtatni közvetlenül USB-adattárolóról vagy fényképezőgépről. A multifunkciós nyomtatók szkennelni is képesek közvetlenül az USB-eszközökre, de akár FTP-szerverre is. A nyomtatósorozat első tagja, a HL-4040CN hálózati nyomtató, míg második, az elsőhöz külsőre igen hasonló HL-4050CDN jelű abban különbözik, hogy ez utóbbi kétoldalú nyomtatásra is alkalmas, míg a sorozat harmadik tagja, a HL-4070CDW az előbbieken túl vezeték nélküli hálózaton is működtethető. A multifunkciós eszközök az egyszerű nyomtatóknál valamivel később kerülnek piacra, de érkezésük még ebben az évben várható.

Mind a nyomtatók, mind pedig a multifunkciós modellek közös jellemzője a 20/20 oldal teljesítmény, tehát mind színesben, mind pedig fekete-fehérben percenként 20 oldal nyomtatására képesek. Az egyenletesen gyors nyomtatás az egy sorban elhelyezett tonereknek köszönhető, mert így az összes alapszín egy munkafázisban kerül a papírra. Az eszközök fejlesztése során fontos szempont volt a felhasználóbarát menü és kezelhetőség kialakítása, és a minél alacsonyabb üzemeltetési költségek biztosítása, miközben a cég eszközeinek vételárát is igyekszik versenyképessé tenni – olvasható a társaság közleményében. Az induló költségeket tovább csökkenti, hogy számos konkurens gyártóval szemben a Brother teljes kapacitású tonerekkel és patronokkal kínálja nyomtatóit.

A könnyű üzemeltetést szolgálja a tonerkazetták egyszerű, “fiókos” rendszerű cserélhetősége, a minőséget pedig a 2400 dpi-s felbontás garantálja. A készülékek 250 lapos papíradagolóval kerülnek forgalomba, ami egy 500 lapos tálcával bővíthető utólag.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom