Connect with us

technokrata

Folytatódik a verseny a vezetékes és a mobil internet között

Dotkom

Folytatódik a verseny a vezetékes és a mobil internet között

Még kérdéses, hogy a mobil internet kiegészítő vagy elsődleges funkciót fog-e betölteni az emberek életében – véli Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója, aki szerint a mobil technológia még nem biztosít a vezetékeshez mérhető biztos adatkommunikációs szolgáltatást.

A mobil sávszélességgel kapcsolatban úgy vélte, a verseny korai, egyelőre nincs igazi igény az “óriási” sávszélességre. A GTS-Datanet az első félévben a piac növekedését meghaladó ütemben, 14 százalékkal, több mint 7 milliárd forintra növelte árbevételét. Szathmári év végére 15 százalékos növekedést, míg jövőre 10 százalék körüli bővülést vár. A cég adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) közel változatlan, 1,1 milliárd forint volt az első félévben, év végére azonban itt is 15 százalékos növekedést vár a cégvezető. Az üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugróan, 21,5 százalékkal emelkedtek, míg az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal nőttek. A sok helyen visszaeső piacon a GTS-Datanet a vezetékes hangforgalomban is 11 százalékkal növelte bevételeit. Az év végére megkétszerezik, 60 ezerre növelik a szélessávú internetre előfizetők számát (90 százalékuk lakossági ügyfél). Szathmári jövőre is közel hasonló dinamikát vár e téren.

A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában működő GTS-cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, ami megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle