Connect with us

technokrata

A Novell Magyarország kedvezményes SUSE Linux előfizetést és nemzetközi “YES” minősítést ad a hardve

Dotkom

A Novell Magyarország kedvezményes SUSE Linux előfizetést és nemzetközi “YES” minősítést ad a hardve

Linux garanciával: a Novell újonnan bevezetett OEM programjával SUSE Linux Enterprise szoftverlicenceket ad a partnerei hardvereszközeivel együtt, amit azokra feltelepítve értékesítenek. A program keretében a felhasználók kedvezőbb áron juthatnak hozzá a Novell licencéhez, és számítógépeiken a SUSE Linux-disztribúció garantáltan működik és támogatott.

A Novell bejelentette, hogy Magyarországon is elindult új OEM (Original Equipment Manufacturer) programja, amelynek keretében a hazai hardvergyártók és -forgalmazók is kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program lényege, hogy a Novell SUSE Linux Enterprise szoftverlicenceket a partnerek hardvereszközeivel együtt, azokra feltelepítve értékesítik. A program előnye, hogy a felhasználók kedvezőbb áron juthatnak hozzá a Novell SUSE Linux Enterprise-előfizetéshez és számítógépeiken a SUSE Linux-disztribúció garantáltan működik és támogatott. Nemzetközi szinten eddig is számos megállapodás születetett a Linuxszal előtelepített gépek forgalmazásáról az iparág vezető hardvergyártóival, például a Dell-lel, és a Lenovóval (lásd keretes írásunkat).

Magyarországon is megszülettek már az első OEM-szerződések. A Szintézis Informatikai Zrt. és a Bootmaker Kft. az elsők között kínálják Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program elindulásával egy időben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. Egy informatikai környezet hatékony működéséhez figyelembe kell venni azt, hogy a szoftver futtatásához a megfelelő hardvereszközöket használjuk. Ezt a döntést könnyíti meg a YES minősítés, amellyel a Novell az operációs rendszer gyártójaként megfelelőnek minősíti a hardvereket, ezzel garantálva, hogy a SUSE Linux-disztribúció működni fog. A YES teszt mind a felhasználók, mind a hardvergyártók és -forgalmazók számára előnyös, hiszen a Novell YES minősítése azt igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise-termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel. “A Szintézis Informatikai Zrt. több mint húsz éve foglalkozik a Novell termékeivel. Magyarországon az elsők között kötöttünk OEM licencszerződést a Novellel. A mai informatikai környezetek megkövetelik a biztonságos, ugyanakkor költséghatékony rendszerek kialakítását, ezért számunkra kiemelkedően fontos, hogy mindezt biztosítsuk ügyfeleinknek. A Novell SUSE Linux mindkét feltételnek maradéktalanul megfelel. Egyszerre költséghatékony és megbízható megoldás, ami mögött a Novell tudásbázisa áll, így garanciát nyújt a folyamatos működésre, valamint a jövőbeli fejlesztésekre. Magyarországon elsőként teszteltük Novell Linux Desktopra notebookjainkat és elsőként nyerte el mindegyik Sineus Notebook modellünk a Novell YES minősítését. Ennek köszönhetően partnereink nagyobb bizalommal választják gépeinket, hiszen ez is bizonyítja a Novell-termékek együttműködését hardvereinkkel” – mondta Virágos Péter a Szintézis Informatikai Zrt. notebook-termékmenedzsere.”A Bootmaker Kft-vel már a cég alapításakor elköteleztük magunkat a Novell filozófiája és termékei mellett. Minden ügyfelünk stabil és biztonságos rendszert szeretne alacsony kivitelezési és üzemeltetési költséggel. Többéves tapasztalatunk alapján ezeknek a követelményeknek kizárólag a Novell termékeivel tudunk megfelelni. A Novell SUSE Linux-alapú megoldásai teljes körűen támogatottak számítógépeinken, amelyek most az OEM konstrukcióban még kedvezőbb áron és feltételekkel érhetőek el. Továbbra is célunk, hogy ügyfeleink a nyílt forráskódú alkalmazások használatával, valamint a Novell megoldásaival még eredményesebben működhessenek” – mondta el Csizmadia Ferenc a Bootmaker Kft. ügyvezetője.

A Novell Open Business OEM licencek kizárólag számítógépekkel együtt értékesíthetők. A kedvezményes konstrukcióban való értékesítéshez a partnereknek regisztrálniuk kell magukat a Novell Technology Partner programjában (minimum az ingyenes Ready szinten).

Nemzetközi szintű megállapodások az iparág vezető hardvergyártóivalA Linux asztali rendszerében rejlő lehetőségeket bizonyítja, hogy a Lenovo egy nemrégiben bejelentett együttműködési megállapodás értelmében előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit. A Lenovo mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt, a Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak. A Dell, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a felhasználók követeléseinek engedve vezeti be a Linuxot. A Dell előtelepítési disztribúciós és támogatási megállapodást kötött a Novellel, amelynek keretében SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszerrel előtelepített, válogatott notebookokat és azstali gépeket kínálnak a vásárlóknak Kínában. A HP már a SUSE Linux Enterprise Desktop megjelenése előtt egy hónappal bejelentette, hogy számos notebookjára – többek között az nx6310, nx6320, nc6320, nc2400, nx6315 és nx6325 modellekre – tanúsítja az operációs rendszert, amely sikeresen lezajlott.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle