Connect with us

technokrata

Három kritikus hiba a Windows-ban

Dotkom

Három kritikus hiba a Windows-ban

Érintett a DirectX, a Microsoft médiaformátuma és az Internet Explorer is.

A Microsoft közzétette, hogy a kedden kibocsátani tervezett patch-csomag hét sebezhetőséget iktat ki, melyek közül három kritikus minősítést kapott – ezek a DirectX-et érintik (a 7.0-10.0 közötti változatokat), a Microsoft Media Formatot, illetve egy kumulatív frissítés is megjelenik Internet Explorerhez, és abban kap helyet a harmadik komoly sérülékenység javítása. Fontos update-ek jelennek meg Windows Vistá-hoz, Windows 2000-hez, Windows XP-hez és a Server 2003 operációs rendszer is javulni fog. Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.

Az update-ek elérhetőségéről a jövő héten részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle