Connect with us

technokrata

Windows Vista SP1 a jövő héten

Dotkom

Windows Vista SP1 a jövő héten

A nyilvánosság előtt is megnyílik az út az első javítócsomag kipróbálására.

Kedden jelentette be a Microsoft, hogy elérte a release candidate, vagyis kiadásra váró státuszt a Windows Vistához készített első javítócsomag. Ezzel párhuzamosan lehetősége nyílik a szélesebb nyilvánosságnak is kipróbálni, hogy milyen változásokat hogy az SP1 az operációs rendszer számára. Azoknak, akik a bétatesztelésben részt vesznek, már ezen a héten elérhetővé teszi a service packet Redmond (ez mintegy 15 ezer embert jelent), a többi érdeklődő számára a jövő héttől van mód kipróbálni. Ehhez nem kell más, csak részvétel az MSDN és Technet fejlesztői programokban.

Nem csak az SP1 megjelenése közeledik, hanem ennek blokkolási lehetősége is. A Microsoft ugyanis azt is bejelentette, hogy – a Windows XP SP2-höz hasonlóan – ezúttal is készít egy blokkolást, amelyet azok használhatnak, akik Vistával rendelkeznek és a Windows Update-en keresztül frissítik operációs rendszerüket. Ezzel meg tudják gátolni az operációs rendszerhez készített első javítócsomag feltelepülését.

De miért akarná ezt bárki megtenni? Például a vállalati környezetben azért, hogy megakadályozzák az esetleges inkompatibilitásból származó problémákat – először részletesen tesztelik a javítócsomagot, majd ha minden rendben levőnek nyilváníttatott, akkor „eresztik rá” a több száz (ezer, tízezer) PC-re a frissítést. Lehetnek azonban más okai is a kivárásnak. Például a másolásvédelmi szabályok változása (erről bővebben itt), vagy az első, teljesítményre vonatkozó tesztadatok lehangoló mivolta (erről pedig itt lehet bővebben olvasni).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle