Connect with us

technokrata

Mégis eladta bajai hálózatát a TvNetWork

Dotkom

Mégis eladta bajai hálózatát a TvNetWork

Bár a legutóbbi közgyűlésen elhatározott tőkeemelésnek köszönhetően megszűntek volna a társaság likviditási gondjai, a TvNetWork mégis egyik jelentősebb vagyonelemének, a bajai kábeltévé-hálózatnak az eladásáról döntött.

Összesen nettó 1,7 milliárd forintért értékesítette a bajai és a százhalombattai kábeltévé-hálózatát a TvNetWork. Az előbbi – korábban 400 millió forintért vásárolt – vagyonelem eladásának lehetősége már korábban is felmerült, a cég ugyanis így szeretett volna úrrá lenni meglehetősen rossz likviditási helyzetén. A legutóbbi közgyűlésen elhatározott 600 millió forintos tőkeemelés után már-már úgy tűnt, a finanszírozási problémákat sikeresen hidalja át – ám láthatólag e fontos vagyonelem megtartása nem sikerült. A hálózatok eladásának köszönhetően – a vételár még ebben a hónapban befolyik – a cég idei nyeresége 600 millió forinttal nagyobb lesz a tervezettnél, ugyanakkor az érintett területekről származó bevételek kiesése következtében jövőre mintegy 220 millió forinttal csökken majd az éves EBITDA-eredmény.

A TvNetWork az eladással párhuzamosan vásárolt is néhány kisebb helyi hálózatot: a Lakitelken lévő, 632 előfizetővel rendelkező hálózatot nettó 69 millió forintért, a budapesti Stefánia út és környéki, 1674 előfizetővel rendelkezőt 300 millió forintért, a Tompa területén meglévő, 853 előfizetős hálózatot pedig 17 millió forintért vette meg.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák