Connect with us

technokrata

Ábevételi rekord az Autodesknél

Dotkom

Ábevételi rekord az Autodesknél

A vállalat nemzetközi szinten és Magyarországon is egyaránt túlteljesítette az előző év eredményeit.

Az Autodesk az előző negyedévnél is nagyobb rekordnak számító árbevételről számolt be az elmúlt hónapban. A vállalat a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévét 538 millió dolláros rekord árbevétellel zárta, amely 18 százalékos növekedést jelent a 2007-es pénzügyi év harmadik negyedévéhez képest. A GAAP szerint számított nettó eredmény 85 millió amerikai dollár volt.

A rekord teljesítmény elsősorban az Autodesk Inventor szoftver és a gépgyártási 3D megoldások értékesítésének köszönhető, de az összes Autodesk termék portfolió (építészeti, infrastruktúra és térinformatikai projektek) területei is gyorsan növekedtek. Számokban kifejezve a teljesítményt, a vállalat 68 százalékkal növelte bevételét az Inventor szoftverrel az utolsó három pénzügyi negyedévben. Az AutoCAD Architecture, Revit és Civil 3D megoldások értékesítéséből származó bevételt pedig 45 százalékkal növelte az előző év harmadik negyedévével összehasonlítva. „A térinformatika területén számos nagy Topobase – vállalati GIS megoldás – telepítésre vonatkozó szerződést lezártunk, amelynek eredményeként 59 százalékkal nőtt a térinformatika iparágunk éves bevétele.” – mondta David Palas, az Autodesk elnök-vezérigazgatója.

Az Autodesk harmadik negyedév GAAP szerint számított nettó eredménye 85 millió amerikai dollár, illetve higított részvényenként 0,35 dollár, a nem GAAP szerint számított eredmény pedig 117 millió, higított részvényenként 0,49 dollárt mutatott. Ehhez képest az előző év harmadik negyedévének GAAP szerinti nettó eredménye 58 millió dollár, higított részvényenként 0,24 dollár, a nem GAAP szerint pedig 86 millió dollár, higított részvényenként 0,35 dollár volt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle