Connect with us

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Drága mulatság áldozatnak lenni
Egy amerikai elemzőcég, a Ponemon Institute szerint egy-egy adatbetörés – eltulajdonított rekordonként – átlagosan 197 dollárjába került az áldozatul esett szervezeteknek.

A 2007-es adatlopás-kárjelentés (Cost of a Data Breach) szerint ez nyolc százalékkal több, mint egy évvel korábban és 43 százalékkal haladja meg a 2005-ös szintet. A 35 amerikai esetet feltérképező tanulmány szerint a legolcsóbban az a cég úszta meg, amelynek 225 ezer dollárja bánta a betörést, ám volt olyan is, amely csaknem 35 millió dolláros kárt jelentett. Az egy betörés során eltulajdonított rekordok száma 4 és 125 ezer között alakult, s egy bűncselekmény átlagosan 6,3 millió dollártól fosztotta meg az érintett szervezetet. Az elemzés szerint tavaly óta több mint 30 százalékkal nőtt a cégek adatlopás következtében elszenvedett vesztesége – írja a SearchSecurity.com nyomán a VirusBuster hírlevele.

Bemutatta egyesített operációs rendszerét a NovellA Novell bemutatta az első olyan vállalati szerverszoftvert, amely megteremti a Linux és a Windows rendszerek harmóniáját, mi több, minden más operációs rendszerrel képes együttműködni – jelentette be a gyártó. A Novell Open Enterprise Server 2 elnevezésű megoldás újdonsága, hogy biztosítja a főbb operációs rendszerek virtuális futtatásához szükséges egységes platformot, azaz egy szerveren képes a legkülönfélébb operációs rendszereket futtatni egyszerre. Az új rendszer egyesíti a Novell munkacsoport-szolgáltatásait, amelyekkel most már linuxos platformra cserélhetők az eddig csak Windowson elérhető szolgáltatások. Nagyon jó döntés volt a tavalyi Microsoft-Novell együttműködés, ezért azt nemcsak folytatja a két fél, hanem bővítik is – hangzott el a magyarországi bejelentéskor.

Informatikai képzés indul látás- és hallássérülteknekElindítja a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány a látás- és hallássérült emberek számára kifejlesztett képzési programját. A Microsoft korlátlan lehetőségek programjának segítségével megvalósuló képzés országszerte nyolc településen indul, elsőként Szombathelyen. A következő hónapokban további tanfolyamok indulnak majd Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Békéscsabán és Kecskeméten is a helyi regionális képzőközpontokban. A budapesti oktatáshoz a megfelelően akadálymentesített helyszínt a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság biztosítja. A kurzusok az országban élő több tízezer látás- és hallássérült ember számára nélkülözhetetlen segítséget jelentenek a digitális írástudás megszerzésében, megkönnyítik az elhelyezkedést és ezáltal esélyegyenlőséget teremtenek a fogyatékkal élők számára – jelentette ki Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle