Connect with us

technokrata

Az internetpiacon is bevásárolt az econet

Dotkom

Az internetpiacon is bevásárolt az econet

Közel ötven százalékkal emelkedhet az econet leányvállalata, az Externet előfizetőinek tábora, miután a cég megállapodott a TVnet Kft. tízezer ügyfelének átvételéről.

Minden bizonnyal kelendőbbé teszi majd a jövő év elejére ígért tőzsdei bevezetés során az Externet papírjait az a pénteki bejelentés, mely szerint az econet leányvállalata megállapodást kötött a TVnet Számítástechnikai Kft.-vel annak mintegy tízezer adsl-előfizetője átvételéről. A tranzakcióval ugyanis közel 50 százalékkal, 30 ezer fölé emelkedik a jelenleg valamivel több mint 20 ezer előfizetővel rendelkező Externet ügyfeleinek tábora.

Az ügyfélszerződések átvételéért maximum 400 millió forintot fizet a társaság, annak pontos összege az Externettel ténylegesen szerződést kötő előfizetők számától függ majd. Az adsl-előfizetőknek ugyanis új megállapodást kell kötniük az Externettel, ám a korábbi tapasztalatok alapján az ilyen ügyfélátvételek esetén kevesebb mint tízszázalékos a lemorzsolódási arány – tudtuk meg Balázs Csabától, az econet igazgatóságának elnökétől. Az Externet az április 30-áig kifizetendő vételárat részben saját forrásokból, részben az átvételre kerülő előfizetésekből származó árbevételből és banki forrásokból finanszírozza, utóbbit – amennyiben szükséges – a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel szeretné kiváltani.

Piaci szakértők szerint az egy ügyfélért fizetett 40 ezer forint nem mondható soknak, s a tőzsdei befektetők is hasonlóan értékelhették az üzletet, a részvények árfolyama pénteken ugyanis 2,5 százalékkal emelkedett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle