Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az internetpiacon is bevásárolt az econet

Dotkom

Az internetpiacon is bevásárolt az econet

Közel ötven százalékkal emelkedhet az econet leányvállalata, az Externet előfizetőinek tábora, miután a cég megállapodott a TVnet Kft. tízezer ügyfelének átvételéről.

Minden bizonnyal kelendőbbé teszi majd a jövő év elejére ígért tőzsdei bevezetés során az Externet papírjait az a pénteki bejelentés, mely szerint az econet leányvállalata megállapodást kötött a TVnet Számítástechnikai Kft.-vel annak mintegy tízezer adsl-előfizetője átvételéről. A tranzakcióval ugyanis közel 50 százalékkal, 30 ezer fölé emelkedik a jelenleg valamivel több mint 20 ezer előfizetővel rendelkező Externet ügyfeleinek tábora.

Az ügyfélszerződések átvételéért maximum 400 millió forintot fizet a társaság, annak pontos összege az Externettel ténylegesen szerződést kötő előfizetők számától függ majd. Az adsl-előfizetőknek ugyanis új megállapodást kell kötniük az Externettel, ám a korábbi tapasztalatok alapján az ilyen ügyfélátvételek esetén kevesebb mint tízszázalékos a lemorzsolódási arány – tudtuk meg Balázs Csabától, az econet igazgatóságának elnökétől. Az Externet az április 30-áig kifizetendő vételárat részben saját forrásokból, részben az átvételre kerülő előfizetésekből származó árbevételből és banki forrásokból finanszírozza, utóbbit – amennyiben szükséges – a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel szeretné kiváltani.

Piaci szakértők szerint az egy ügyfélért fizetett 40 ezer forint nem mondható soknak, s a tőzsdei befektetők is hasonlóan értékelhették az üzletet, a részvények árfolyama pénteken ugyanis 2,5 százalékkal emelkedett.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés