Connect with us

technokrata

A következő elnökre gyúrnak az IT-biztonságiak

Dotkom

A következő elnökre gyúrnak az IT-biztonságiak

Egy nonprofit szervezet IT-biztonsági szakértői bizottságot hozott létre a következő amerikai elnök szakmai támogatására – írja a VirusBuster hírlevele a Computerworld-re hivatkozva.

A washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (Center for Strategic and International Studies, CSIS) a terület 32 vezető szakértőjét hívta meg az új testületbe. A bizottság célja, hogy azonnal hasznosítható ajánlásokat tegyen le az Egyesült Államok 2009 januárjában hivatalba lépő következő elnökének asztalára – jelentette ki James Lewis, a CSIS technológiapolitikai és közigazgatási programjának igazgatója. A neves kiberbiztonsági szakemberek 2008 végére végezni kívánnak a feladattal.

Amerika informatikai fenyegetettsége növekszik, s fontos, hogy a Kongresszus és a következő elnök tegyen ez ellen – fogalmazott Jim Langevin képviselő, a Kongresszus új fenyegetésekkel, kiberbiztonsággal, tudománnyal és technológiával foglalkozó albizottságának elnöke, a most életre hívott testület egyik társelnöke. Langevin albizottsága tavaly több száz, amerikai kormányszervek ellen irányuló informatikai támadást vizsgált ki. A 2005-ös és 2006-os pénzügyi évben az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma nem kevesebb, mint 844 kiberbiztonsági incidenst jelentett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek