Connect with us

Hirdetés

technokrata

A következő elnökre gyúrnak az IT-biztonságiak

Dotkom

A következő elnökre gyúrnak az IT-biztonságiak

Egy nonprofit szervezet IT-biztonsági szakértői bizottságot hozott létre a következő amerikai elnök szakmai támogatására – írja a VirusBuster hírlevele a Computerworld-re hivatkozva.

A washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (Center for Strategic and International Studies, CSIS) a terület 32 vezető szakértőjét hívta meg az új testületbe. A bizottság célja, hogy azonnal hasznosítható ajánlásokat tegyen le az Egyesült Államok 2009 januárjában hivatalba lépő következő elnökének asztalára – jelentette ki James Lewis, a CSIS technológiapolitikai és közigazgatási programjának igazgatója. A neves kiberbiztonsági szakemberek 2008 végére végezni kívánnak a feladattal.

Amerika informatikai fenyegetettsége növekszik, s fontos, hogy a Kongresszus és a következő elnök tegyen ez ellen – fogalmazott Jim Langevin képviselő, a Kongresszus új fenyegetésekkel, kiberbiztonsággal, tudománnyal és technológiával foglalkozó albizottságának elnöke, a most életre hívott testület egyik társelnöke. Langevin albizottsága tavaly több száz, amerikai kormányszervek ellen irányuló informatikai támadást vizsgált ki. A 2005-ös és 2006-os pénzügyi évben az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma nem kevesebb, mint 844 kiberbiztonsági incidenst jelentett.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés