Connect with us

Hirdetés

technokrata

Parázs hangulatban döntött tőkeemelésről a TvNetWork

Dotkom

Parázs hangulatban döntött tőkeemelésről a TvNetWork

Elsősorban a növekedés finanszírozásával, valamint az elmúlt hónapok likviditási problémáival indokolta a zártkörű tőkeemelésre kért felhatalmazást Nemes Attila, a TvNetWork gazdasági igazgatója, egyben az igazgatóság elnöke a tegnapi rendkívüli közgyűlésen.

Az is elhangzott, hogy a cég növekedése gyorsabb volt, mint amit a mérleg forrás oldala megengedett volna, ráadásul elmaradt a tulajdonosok részéről a várt tőkeemelés, pedig a vállalatnak jelenleg is igen kedvező lehetősége lenne egy 3500 előfizetővel rendelkező hálózat megvételére, már ha lenne rá pénze.

Az egyébként igen szűk körű – bár az alig egy tucat részvényessel is 57 százalékos volt a részvételi arány – társasági eseményen két, a Synergonból ismert “kisbefektető” is – ketten együtt csupán 7 szavazattal rendelkeztek a képviselt több mint 17 és fél millióból – számos, kissé kellemetlen kérdést tett fel a társaság menedzsmentjének. Ezek többsége megválaszolatlan maradt, kiderült azonban, hogy a félévkor még 1,9 milliárd forintra rúgó kötelezettségek mostanra 400-500 millió forinttal csökkentek. Némi huzavona után kiderült az is, hogy a TvNetwork korábban tulajdonosaival, tisztségviselőivel, illetve azok tulajdonában álló cégekkel is kötött hitelszerződést. Ezek egy része kamatmentes volt, kivéve a Finatech Kft. állítólag néhány száz millió forintos értéket képviselő szerződése. Ennek kamata havi 1 százalék volt, és a Nemes Attila és felesége tulajdonában lévő kft. nem más, mint a TvNetwork legnagyobb tulajdonosa.

Az egyre inkább parázs hangulatú közgyűlésen a két elszánt részvényes (egyikük a Synergon it-elnöke) azt is sérelmezte, hogy a cég a pénzügyi problémákról, valamint arról, hogy a cég ellen felszámolást kértek, nem adott tájékoztatást. Az viszont kiderült, a tőkeemelés elmaradása esetén az anyagi problémákra az is megoldást nyújthat, ha eszközöket értékesít a cég. A hírek szerint a korábban 400 millió forintért megvásárolt bajai hálózatot 1,5 milliárd forintért lehetne eladni egy meg nem nevezett vevőjelöltnek. A menedzsment láthatóan feszengett a kérdések alatt, ugyanakkor ez feltehetően annak is betudható volt, hogy a két részvényes személye nem volt ismeretlen számára. Többször is elhangzott az a vád, hogy ők az egyik konkurenshez, illetve éppen a felszámolást kezdeményező beszállítóhoz köthetőek. A tőkeemelésről szóló igazgatósági határozatot végül szerény számú ellenszavazattal, de elfogadta a közgyűlés. Ennek értelmében zárt körben ez év november elseje és 2010. december 31-e között az igazgatóság a mindenkori jegyzett tőke 40 százalékáig – de a 3 év alatt csupán a jelenlegi 1,5 milliárdos alaptőke erejéig – jogosult az emelésre. A kibocsátási árfolyam pedig nem lehet kevesebb a névérték – ez jelenleg 100 forint – 300 százalékánál, és nem lehet több annak 600 százalékánál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés