Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bántják az adók a telefontársaságot

Dotkom

Bántják az adók a telefontársaságot

A több mint másfél millió új ügyfél sem tudta megóvni a telefonszolgáltatót.

A Verizon Communications harmadik negyedévi profitja 34 százalékkal alacsonyabb lett az előző év azonos időszakában mértnél. A vállalat vezetése a növekvő nemzetközi adókat okolta az eredményért, ám hozzátette, a forgalom közel 6 százalékos emelkedését okozta a negyedév során a vezeték nélküli előfizetők táborához csatlakozott 1,6 millió új ügyfél, tovább erősítve ezzel a mobilszolgáltató egység fontosságát a cégen belül.

A Verizon közel 300 ezer ügyfelet toborzott már a több milliárd dolláros beruházással nemrég befejezett optikai hálózatához is, amely a tengerentúli ország leggyorsabb internet-kapcsolata mellett televízió adásokat is sugároz, versenyre kelve ezzel a rivális kábeles és műholdas szolgáltatókkal.

A Verizon Communications harmadik negyedévi profitja 1,27 milliárd dollár, azaz részvényenként 44 cent lett a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 1,92 milliárd dollárhoz, azaz részvényenként 66 centes nyerséghez képest. A vállalat bevételei a tavalyi 22,46 milliárd dollárról idén a harmadik negyedben 23,77 milliárd dollárra nőttek; a számadatok kedvező változását nagyban segítette a vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó egység bevételeinek 14,4 százalékos növekedése. Az eredmény némiképp felülmúlta a Wall Street-i várakozásokat. A Verizon részvényei 45,6 dolláron zártak pénteken.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés