Connect with us

technokrata

Olcsóbban többet beszélt a magyar

Olcsóbban többet beszélt a magyar

Dotkom

Olcsóbban többet beszélt a magyar

Nem vetette vissza érdemben a magyarországi mobiltelefon-társaságok forgalmát az uniós roamingtarifák nyár végi bevezetése, mivel az ügyfelek azóta hosszabb ideig telefonálnak külföldön.

A Vodafone Magyarország szerint kedveltebb lett a külföldi mobilhasználat, a Pannon szerint a hívások gyakorlatának változását egy év múlva érdemes igazán vizsgálni, míg a T-Mobile egyelőre nem tapasztalt szignifikáns eltérést a korábbi időszakhoz képest.4. oldalSzólj hozzá!

Dotkom

Olcsóbban többet beszélt a magyar

Még csak kevés idő telt el az uniós roamingtarifák bevezetése óta, ezért a mobiltelefon-társaságok óvakodnak attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le az elmúlt két-három hónap tapasztalataiból, ám egyikük-másikuk óvatosan kimondta: érzékelhető hatása volt az árcsökkentésnek, az ügyfelek ugyanis azóta hosszabb ideig telefonálnak külföldön.

(A Vodafone Magyarország augusztus 1-jétől, a másik két cég pedig a hónap végétől vezette be az uniós roamingtarifákat, amelynek alapján az ügyfeleik külföldről percenként 144 forintért indíthatnak hívásokat, míg a hívásfogadás bruttó díja 70,80 forint minden napszakban, időszakban és uniós hálózatban.)A szabályozott roamingtarifa bevezetése óta eltelt időszak igazolta a Vodafone előzetes elképzeléseit – válaszolta érdeklődésünkre a távközlési cég illetékese, aki szerint a roamingszolgáltatást igénybe vevő előfizetőik száma jelentősen emelkedett. Így ennek, valamint a megnőtt forgalomnak köszönhetően teljesültek a cég árbevételi várakozásai, vagyis a szabályozott árazás nem gyakorolt drámai hatást a Vodafone Magyarország árbevételére, ugyanakkor sokkal szélesebb körben tette ismertté és kedveltté a külföldi mobilhasználatot.

Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója szerint a roamingdíjcsökkentés hatása hosszú távon érvényesül. Mivel a forgalom jelentős része a nyári hónapokra esik, az esetleges változásokat egy év múlva érdemes vizsgálni. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban már elmondható, hogy a beszélgetések időtartama augusztus vége óta jelentősen nőtt. A társaság arra számít, hogy ügyfelei akkor telefonálnak még többet, ha megtapasztalják a kedvezőbb roamingtarifákat, ez pedig időbe telik – tette hozzá az igazgató. A T-Mobile e téren nem tapasztalt szignifikáns eltérést, és a cég illetékese szerint csak néhány hónap adatai alapján lehet majd következtetéseket levonni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák