Connect with us

Hirdetés

technokrata

Heten is továbbjutottak Szlovéniában

Dotkom

Heten is továbbjutottak Szlovéniában

A szlovén nemzeti telefontársaság, a Telekom Slovenije 49,13 százalékos tulajdonrészének eladása során a második körbe hét társaságot választottak – írja a Reuters.

A kötelező ajánlatokat december 18-ig kell megtenniük – mondta Matjaz Jansa, a gazdasági minisztérium főosztályvezetője sajtótájékoztatóján. Az ország 12 nem kötelező érvényű ajánlatot kapott ebben a hónapban, ezek közül a horvát T-HT, a Magyar Telekom, a szaúdi Oger Telecom, az izlandi Skipti, az ausztrál Macquarie Bank, a Bain Capital és az Axos Capital brit-német konzorciuma és a CEP III. luxemburgi-amerikai alap jutott tovább. Ők november 2-ától világíthatják át a társaságot. (A német Deutsche Telekom mind horvát, mind magyar leányvállalatán keresztül indult.) “Nagyon valószínű, hogy a vevő kiléte az év végén ismertté válik” – mondta Jansa.

A kétmillió lakosú, de prosperáló ország első számú vezetékes, mobil- és internetszolgáltatójának piaci kapitalizációja 2,8 milliárd euró, az állam tulajdonában közvetve és közvetlenül 74,13 százalékos részesedés van. A cég részvényei pénteken 421,1 eurós áron forogtak, ami háromszázalékos csökkenést jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés