Connect with us

technokrata

Érdemes lecserélni a DVD-t az LCD-tévéhez illő újdonságra

Dotkom

Érdemes lecserélni a DVD-t az LCD-tévéhez illő újdonságra

Kifejezetten olcsó új generációs DVD-lejátszók kerülhetnek a boltokba az idei karácsonykor.

Úgy tűnik, óriási csapást mér a Toshiba a Sonyra, a Samsungra és a Philipsre, de ezzel a vásárlók csak jól járnak. Az Egyesült Államokban a Wal-Mart áruházlánc üzleteiben megjelent a cég 198 dollárba (magyar pénzben kevesebb mint 36 ezer forintba) kerülő HD DVD-je, miközben a versenytárs szabványhoz, a Blu-rayhoz tartozó konkurens készülékek ára továbbra is a 450-500 dolláros tartományban tanyázik. Az új DVD-formátum jelentőségét az adja, hogy a korábbinál sokkal több és jobb minőségű felvétel hordozására képes: míg egy hagyományos lemezre 2 órányi anyag fér rá, addig egy új szabványúra 5-10 órányi, s csak azért nem több, mint sokkal jobb minőségű a felvétel. Az új készülékek lejátsszák a hagyományos DVD-lemezeket is.

Ennek az ad jelentőséget, hogy egyre több háztartásban található nagy képernyős lapos televízió, amelyen már nagyon nem mindegy, milyen minőségű adást, felvételt néz a felhasználó. Szakértők úgy vélik, erre immáron a vevők is rájöttek, s ezért a mostani lesz az első karácsonyi szezon, amikor megnyílik a pénztárcájuk a jobb képminőséget ígérő HD-technológia előtt.

A kérdés már csak az, lesz-e mit nézni az új DVD-vel? Lesz. A hollywoodi filmstúdiókat – kivéve a Sonyt – ugyanis nem érdekli melyik új generációs szabvány győz, amelyikhez viszik a filmeket, azokhoz fognak igazodni. Az első lépést már meg is tették ezen az úton: október közepén megjelent a Transformers HD DVD-változata, amelyből a premiert követő egy hétben 190 ezer darabot adtak el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek