Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érdemes lecserélni a DVD-t az LCD-tévéhez illő újdonságra

Dotkom

Érdemes lecserélni a DVD-t az LCD-tévéhez illő újdonságra

Kifejezetten olcsó új generációs DVD-lejátszók kerülhetnek a boltokba az idei karácsonykor.

Úgy tűnik, óriási csapást mér a Toshiba a Sonyra, a Samsungra és a Philipsre, de ezzel a vásárlók csak jól járnak. Az Egyesült Államokban a Wal-Mart áruházlánc üzleteiben megjelent a cég 198 dollárba (magyar pénzben kevesebb mint 36 ezer forintba) kerülő HD DVD-je, miközben a versenytárs szabványhoz, a Blu-rayhoz tartozó konkurens készülékek ára továbbra is a 450-500 dolláros tartományban tanyázik. Az új DVD-formátum jelentőségét az adja, hogy a korábbinál sokkal több és jobb minőségű felvétel hordozására képes: míg egy hagyományos lemezre 2 órányi anyag fér rá, addig egy új szabványúra 5-10 órányi, s csak azért nem több, mint sokkal jobb minőségű a felvétel. Az új készülékek lejátsszák a hagyományos DVD-lemezeket is.

Ennek az ad jelentőséget, hogy egyre több háztartásban található nagy képernyős lapos televízió, amelyen már nagyon nem mindegy, milyen minőségű adást, felvételt néz a felhasználó. Szakértők úgy vélik, erre immáron a vevők is rájöttek, s ezért a mostani lesz az első karácsonyi szezon, amikor megnyílik a pénztárcájuk a jobb képminőséget ígérő HD-technológia előtt.

A kérdés már csak az, lesz-e mit nézni az új DVD-vel? Lesz. A hollywoodi filmstúdiókat – kivéve a Sonyt – ugyanis nem érdekli melyik új generációs szabvány győz, amelyikhez viszik a filmeket, azokhoz fognak igazodni. Az első lépést már meg is tették ezen az úton: október közepén megjelent a Transformers HD DVD-változata, amelyből a premiert követő egy hétben 190 ezer darabot adtak el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés