Connect with us

technokrata

A Magyar Telekom továbbjutott Szlovéniában

Dotkom

A Magyar Telekom továbbjutott Szlovéniában

A Magyar Telekom a továbbjutók között szerepel a Szlovén Köztársaság Telekom Slovenije részesedésének értékesítésére kiírt nyílt pályázaton és meghívást fog kapni a cég átvilágítására – közölte az MTelekom az MTI-vel pénteken.

Előzetesen mintegy 10-15 cég jelezte érdeklődését a szlovén távközlési vállalat 49,13 százalékára kiírt privatizációs pályázatára.

A Telekom Slovenijét az első, 2006 októberi privatizációs szakasz óta a Ljubljanai tőzsdén jegyzik, tőzsdei értéke jelenleg közel 3,2 milliárd euró, így a 49 százalék mintegy 1,56 milliárd eurót ér. A cég jelenleg 62,53 százalékban a szlovén állam tulajdona, további 11,6 százalékot a KAD és a SOD nevű állami alap birtokol. A privatizáció lezártával az állam 25 százalék plusz egy részvényt akar megtartani a Telekom Slovenijében.

A kiírás szerint a részesedés egyben, vagy két részletben is megvásárolható, utóbbi esetben az első lépésben 35,13 százalékot privatizálnak, és három évvel később a második lépcsőben a maradék 14 százalékot.

A nem kötelező ajánlatok benyújtásának határideje október 15. volt. A korábbi tájékoztatás szerint a kötelező ajánlatokat előreláthatólag december elejéig várják majd, a privatizációs szerződést az idén december végén, vagy a jövő év elején akarják megkötni.

A nem kötelező ajánlatok elbírálásánál a vételi ár mintegy 70 százalékot nyom a latban, a pályázat műszaki észe 30 százalékot.Előzetesen mintegy 15 cég jelezte érdeklődését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek