Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ártalmas program az üzenőprogramokon

Dotkom

Ártalmas program az üzenőprogramokon

Trójai fenyegeti a csevegőszoftvereket használókat.

A múlt hét végén kezdett terjedni a Skype Defender nevű trójai program. A Skype biztonsági blogja szerint biztonsági pluginként reklámozza önmagát, és arra próbálja meg rávenni a Windows-os felhasználókat, hogy telepítsék. Amennyiben valaki bedől a szoftvernek, akkor felkészülhet a legrosszabbra, ami a Skype révén megtörténhet vele: a trójai megpróbálkozik a bejelentkezési név és jelszó eltulajdonításával.

Mi jelzi biztosan a fertőzés meglétét? Egy „Skype Defender” párbeszédablak bukkan fel a képernyőn, és arra kéri a felhasználót, hogy jelentkezzen be saját accountjával. Ha begépeli a gyanútlan internetező a kért adatokat, akkor azt az üzenetet kapja válaszul, hogy a név/jelszó páros nem ismert a rendszerben. Természetesen semmilyen bejelentkezési procedúra nem történik a háttérben, viszont a megszerzett adatok azonnal továbbításra kerülnek a malware alkotója számára.

A tapasztaltabb felhasználók kiszúrhatják a csalást, figyelmeztetett a finn, IT-biztonsággal foglalkozó F-secure. A Skype saját bejelentkező ablaka és a trójai által megjelenített között ugyanis van egy különbség. Vörös keret látható a valós Skype bejelentkező gomb körül; míg a Skype Defender által feldobott ablak nem rendelkezik ezzel a jellemzővel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés