Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína és India viszi a hátán a mobilpiacot

Dotkom

Kína és India viszi a hátán a mobilpiacot

A JPMorgan & Chase becslése szerint idén világszerte 20 százalékkal nőhet a mobiltelefon-szállítás.

A korábbi előrejelzéseknél nagyobb mértékben, mintegy 20 százalékkal nőhet idén a mobiltelefon-szállítás a Nokia várnál magasabb eladásai, és az erőteljes kínai és indiai keresletnövekedés következtében. A JPMorgan & Chase szerint a szállítások még az idén 1,2 milliárd egységre nőhetnek a korábbi 1,17 milliárdos becslés helyett, míg jövőre további 15 százalékos emelkedést várnak a szakemberek.

A piacvezető Nokia és a legnagyobb ázsiai gyártó, a Samsung e havi profitjelentései rendre meghaladták az elemzők becsléseit, és a világ legnagyobb mobiltelefon-vásárlójaként számon tartott Kína is növelte felvevőpiaci előnyét azt követően, hogy az ázsiai országban az idén 30 százalékos szállítási növekedést regisztráltak. A szakértők szerint a mobilpiacok alakulása azt mutatja, hogy a feltörekvő piacokon szerzett részesedések determinálják a gyártók közötti verseny alakulását. A piaci viszonyokat leginkább az olcsó mobilok iránti kereslet növekedése alakítja, hiszen a maroktelefonok iránti kereslet a fejlett országok piacian, mint például az Egyesült Államokban, folyamatosan csökken.

A JPMorgan jelentése szerint a Samsung, az LG Electronics és a Sony Ericsson is növelni tudja idén a piaci részesedését, a Motorola részesedése 13,3 százalékra eshet vissza az idén azt követően, hogy tavaly még 21,5 százalékos szelethez jutott a mobilpiaci tortából. Így a Motorola lehet az egyetlen az öt piacvezető cég közül, amelyik piacvesztéssel számolhat 2007-ben.

A Motorola részvényei az elmúlt egy év során 23,5 dollárról 18,7 dollárra, több mint 20 százalékkal estek vissza, míg a piacvezető Nokia papírjainak jegyzése a tavaly októberi 20 dolláros árfolyamról 36,8 dollárra, 84 százalékkal emelkedtek.

A szektor bevételei 8 százalékkal emelkedhetnek 2007-ben, kisebb mértékben, mint ahogy azt a szállítások növekedése indokolná, ami annak tudható be, hogy a mobiltelefonok árai átlagban 10 százalékkal, 122 dollárra, 21350 forintra esett vissza.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés