Connect with us

technokrata

Mindent elsöprő negyedév a Nokiánál

Dotkom

Mindent elsöprő negyedév a Nokiánál

A Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója tovább folytatta idei száguldását, amelynek eredményeként versenytársai immár csak igen messziről látják a hátát.

A finn társaság a harmadik negyedévben 85 százalékkal, 1,56 milliárd euróra növelte nettó nyereségét, miközben árbevétele 28 százalékkal emelkedett. Az óriási tempó titka az, hogy Nokia-telefont vásárolnak a fejlett világ anyagilag jól eleresztett, okos készüléket kereső vevői és ezzel egyidejűleg India és Kína alapszintű zsebtelefonra vágyó, szegény vásárlói is.

A vállalat az elmúlt három hónapban vezette be navigációs és multimédiás képességgel felruházott új készülékeit, amelyekkel sok ügyfelet csábított el a mobiltelefon-piac harmadik helyezettjétől, a Motorolától. A piacvezető cég ezen a fronton további támadásra készül: a Navitec Corp. felvásárlásával megszerezte a világ legnagyobb digitálistérkép-fejlesztőjét és létrehozta Ovi Web nevű portálját – az ovi finnül azt jelenti: kapu -, ahonnan elérhető internetes zenei és videojáték-szolgáltatása is.

A Nokia 112 millió zsebtelefont adott el a harmadik negyedévben, durván annyit, mint amennyit az őt követő három legnagyobb versenytársa – a Samsung, a Motorola és a Sony Ericsson – együttesen. Piaci részesedése 39 százalékra nőtt, ami nagyobb, mint e háromé együttvéve, részvényárfolyama idén eddig összesen 65 százalékkal emelkedett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák