Connect with us

technokrata

Milyen telefont használ a titkosszolgálat?

Dotkom

Milyen telefont használ a titkosszolgálat?

Védett Internet-protokollon keresztül kommunikálnak az ügynökök.

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (National Security Agency, NSA) nemrég hozott döntést abban a kérdésben, hogy a fontos katonai és kormányzati beosztásban dolgozó vezetők milyen kommunikációs eszközt használhatnak. A választás a General Dynamics Sectera Edge wireless okostelefonjára esett, amellyel nem csak védett hívásokat lehet bonyolítani, de e-mailezni és webet böngészni is lehet, titkosított és titkosítás nélküli csatornákon egyaránt. A készülék GSM, CDMA és Wi-Fi támogatással rendelkezik.

Habár a Sectera Edge úgy néz ki, mint bármelyik másik okostelefon, a vállalat szerint eleget tesz a speciális katonai feltételeknek, vagyis az angol terminológiában rugged jelzővel illetett kialakítással bír. Ez azt jelenti, hogy irodában és harci feladatok ellátása közben, terepen is megállja a helyét, kisebb-nagyobb ütődéseket, poros/párás környezetet egyaránt elvisel. Legnagyobb előnye mégis a titkos/titkosítatlan hálózatkezelésben rejlik: pusztán egy gombnyomással lehet váltani a kormányzati fejlesztésű védett protokoll és a hétköznapi internetezők számára elérhető protokollok között, attól függően, milyen információkat kell küldenie/fogadnia a felhasználónak.

Pontos ára nem ismert a terméknek, egyelőre azonban nem is kapható (de az idén elérhetővé válik). A General Dynamics közlése szerint a következő öt évben mintegy 300 millió dolláros bevételt remélnek a készülék, és a hozzá hasonló termékek eladásából. Ezt úgy tervezik elérni, hogy a kormányzati megrendelők mellett ki akarják szolgálni a polgári igényeket is. Ez utóbbi szférának szánt készülékek értelemszerűen némi módosítással kerülhetnek csak forgalomba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák