Connect with us

technokrata

IP kamera márpedig kell!

Dotkom

IP kamera márpedig kell!

A tárgy- és személyvédelem összekapcsolódik.

Az Aspectis Kft. az idei év őszén rendezte meg első RoadShow-ját. A konferenciasorozat utolsó állomását Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője nyitotta meg és kiemelte, hogy napjainkban a szervezeteket érő veszélyek növekedése nyomán egyre nagyobb jelentősséget nyernek az új integrált IP technológiák, illetve beszámolt a cégben végbemenő fejlesztésekről, szolgáltatásaik bővüléséről. „A hálózati videó rendszerekre irányuló áttérés és az integrált megoldások iránti keresletnek megfelelően bővítjük folyamatosan termék- és szolgáltatásportfoliónkat, hogy a partnereink minél könnyebben tudjanak az ügyfeleiknek korszerű és jövőbiztos termékeket kínálni” – mondta Bata Miklós. Későbbi prezentációjában pedig a biometrikus és a hagyományos beléptető rendszereket hasonlította össze. Bemutatta Nyugat-Európa piacvezetőjét, a Paxton Access Ltd.-t, aki az Aspectis Kft. képviseletében immár Magyarországon is jelen van. „A Net2 PC-alapú beléptető rendszer főleg a skálázhatóságával, egyszerű telepítésével, adminisztrációjával és kezelhetőségével tűnik ki. A szoftver már magyar nyelven is kapható. A Paxton magas minőségét az összes termékére vonatkozó 5 év garancia is alátámasztja” – emelte ki Bata Miklós.

Laczkó Gábor, az Aspectis Kft. kereskedelmi igazgatója, az IP kamerák előnyeit emelte ki, többek között a megbízható és költséghatékony tápellátást, a kétirányú hangátvitel lehetőségét, az integrált PTZ vezérlést, illetve a progresszív letapogatást. Az előadásban szó esett arról, hogy hogyan lehet a mai korszerű – IP alapú – videó rendszereket hatékonyan beintegrálni egy vállalat működésébe, milyen előnyöket jelent és milyen lehetőségeket biztosít a vállalatok számára egy ilyen rendszer bevezetése.

Ezután a tárgy- és személyvédelem összekapcsolásáról, valamint a Legic Smart Card-ról a G4S Biztonságtechnikai Zrt. képviseletében Hurtik Imre technikai igazgató beszélt, aki azt is elmondta, hogy e konstrukciók a bevásárló központoknál, illetve gyáraknál kiemelkedő jelentősséggel bírnak.

A RoadShow-n az AXIS Communications közép- és kelet európai értékesítési vezetője, Lars Wilson az AXIS új szoftver technológiáját az Active Tampering Alarm-ot mutatta be, amely segíti az üzemeltetőket abban, hogy időben felismerjék az IP kamerákat érő olyan vandál manipulációkat, mint például az elforgatás, lefújás, házak felnyitása, rongálása stb.

Az IP szoftverek jelentősségét és funkcióit Markus Schiefer, a NetAVIS GmbH közép- és kelet európai kereskedelmi vezetője emelte ki. A világcég termékei kilenc nyelven készülnek és partnereik száma minden évben folyamatosan bővül.

Szintén a meghívott előadók között volt a 2003-ban alakult AccessPoint Kft. képviselője, Álmos Balázs is, aki a vezeték nélküli hálózatokról és annak az IP videóknál való megvalósításáról ejtett szót. A mikrohullámú rendszerek előnyeihez sorolható például a biztonságosan megoldható titkosítás, a költséghatékonyság, illetve az egyszerű telepíthetőség. Jól alkalmazható ez a technológia például a térfigyelő rendszereknél.

A biometrikus azonosítók közül nagy jelentősséggel bír az ujjlenyomat felismerő módszer, melyről Alexander Dutzi, az ekey biometric systems területi képviselője szólt. A letapogatott ujjlenyomatból a rendszer egyedi tulajdonságokat lokalizál, tárol és összehasonlít, azonban képet nem, csak egy titkosított bináris kódmintát rögzít. Ez egy olyan rendszer, amely a közönséges kulcsokkal, jelszavakkal, hozzáférési kódokkal és kártyákkal szemben egyszerű és biztonságos megoldás.

A rendezvény szakmai előadásainak záróakkordjaként pedig a helyszínen felépített élő demókon keresztül integráltan mutatták be az AXIS Communications, a NetAVIS, a Paxton Access és az ekey biometric system megoldásait. Az előadás magában foglalta a hálózati videomegfigyelés, a biometrikus azonosítás, a beléptetőrendszerek, valamint a szoftverek funkcióinak és működésének szemléltetését, vagyis az integrált biztonsági rendszer szerepét.

Az Aspectis RoadShow-t Mátyási Sándor, az ELTE szociológusa zárta, aki a változás menedzsment fontosságára hívta fel a figyelmet és helyezte kontextusba a technológia rohamos fejlődésével.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák